Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Apples kurs i styrtdyk

Markedet reagerede kraftigt efter et svagt kvartalsregnskab.

Skrevet af / 27/04/2016 - 07:05
Apples kurs i styrtdyk

I går udsendte Apple sit regnskab for andet kvartal. Omsætningen var USD 50,6 milliarder med et overskud på USD 10,5 milliarder. Det lyder måske godt, men ikke i forhold til et år siden, hvor tallene var henholdsvis USD 58 milliarder og USD 13,6 milliarder.

Markedet reagerede med skuffelse og aktien dykkede 8 procent. Det er grænsende til den værste børsdag i firmaets historie. Baggrunden er, at det ikke bare været et dårligt kvartal, men det andet kvartal i træk, som ikke nåde analytikernes forventninger.

Det største problem er, at iPhone-salget falder. I løbet af kvartalet solgte Apple 51,2 millioner enheder, sammenlignet med 61,2 millioner i samme periode sidste år. Også iPad-salget går ned. Fra 12,6 mio. for et år siden til 10,3 mio. i dette kvartal.

For at gøre markedet tilfreds er man nødt til at vise nye produkter og tjenester, der har potentiale til at skabe ny indtægt. Om svaret på dette er den nyligt lancerede 9,7″ iPad Pro og den nye budget-mobiltelefon iPhone SE, må tiden vise.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

Se det store billede på din Google Pixel

0
Lyd & Billede
Scroll to Top