Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Apple siger nej til FBI

Nægter at omgå sikkerheden i iPhone, trods ordre fra domstol.

Skrevet af / 18/02/2016 - 14:20
Apple siger nej til FBI

I december gennemførtes et terrorangreb i San Bernardino, Californien. I den efterfølgende strafferetlige efterforskning har efterforskerne herunder forsøgt at få adgang til indholdet af en mistænkts mobiltelefon.

Problemet er, at han brugte en iPhone, og at der ikke er nogen måde for udenforstående at få adgang til den uden adgangskode. FBI har derfor ladet en føderal dommer udstede en ordre til Apple om at give FBI et værktøj til at låse telefonen op. Noget, som Apple nægter at gøre. Nu Apple har udsendt et åbent brev, der forklarer hvorfor.

I brevet siger Apple, at et sådant værktøj kan bruges til at omgå sikkerheden af ​​iPhone til enhver tid. De hævder, at muligheden for ​​føderale myndigheder til at få adgang til borgernes private oplysninger er i uoverensstemmelse med ånden i forfatningen. Og at Apples politik er, at ingen andre end ejeren skal være i stand til at få adgang til indholdet, ikke engang Apple.

De amerikanske myndigheder og især National Security Agency, er i de seneste år gentagne gange blevet sat i forbindelse med aflytninger, der var juridisk tvivlsomme. Baggrunden har især været bekymring over den stadig mere avancerede kryptering i mobiltelefoner. Staterne Californien og New York har allerede fremlagt lovforslag om at forbyde salg af telefoner med kryptering, medmindre myndighederne får en bagdør. Og nu udarbejdes et tilsvarende lovforslag for hele USA.

Det er en bekymrende udvikling. Men det er rart at høre, at mindst én producent ikke lader sig skræmme. Og de understøttes af Electronic Frontier Foundation.

Her kan man læse hele brevet fra Tim Cook

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

Se det store billede på din Google Pixel

Samsung klar med nye prisbillige mobiler

Professionel lagring til mobilvideo

Polestar-mobil er på vej

0
Lyd & Billede
Scroll to Top