TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

13” MacBook Pro med 2,5K-skærm

Apple har opdateret maskinparken og klemt en højopløst 13” skærm ind i MacBook Pro, lanceret en helt ny iMac og opdateret Mac mini.

forfatter
Publiceret 23/10/2012 - 22:58

Man skal ikke glemme, at Apple er baseret på computere, hvilket har været kerneområdet for selskabet, længe før iPhone og iPad var et glimt i Steve Jobs øje. Således også her til aften, hvor Apple, før lanceringen af iPad 4 og iPad mini, kom med nye Mac´er.

For ikke længe siden kom Apple med en 15” MacBook Pro med ekstrem højopløst skærm på 2880 x 1800 punkter eller 220 pixels per tomme. Nu er turen kommet til en mindre udgave på 13”.

13” MacBook Pro med retina-skærm, som er maskinens officielle navn, vejer kun 1,62 kilo og er 19 mm tynd og har en ekstrem 2,5K-Retinaskærm med dobbelt så høj opløsning som tv´et i stuen og den kraftigste opløsning i nogen 13” laptop på markedet.

Opløsningen er 2560 x 1600 punkter, eller 227 pixels per tomme, og bør egne sig meget godt til billedredigering for eksempel.

Maskinen har også SSD-lagring, USB 3.0, SD-kortlæser, men ingen DVD-brænder. Den leveres med en 2,5 GHz dobbelkerneprocessor med boost op til 3,1 GHz i grundversion og kan konfigureres med op til 2,9 GHz dobbeltkerne og 768 GB SSD-lagring.

13” udgaven af MacBook Pro med Retinaskærm begynder ved 13.699 kroner og er til salg nu.
Den lille Mac Mini er også opgraderet med blandt andet USB 3.0, hurtigere processor og mere hukommelse og lagring for pengene. Mac Mini starter på 4.899 kroner.

Tyndere og hurtigere iMac
iMac blev introduceret første gang i 1999, siden har den ændret form flere gange, og nu kommer den hidtil tyndeste og måske lækreste af dem alle.

De nye iMacs har fået et meget tyndere alukabinet, som er 5 mm tyndt i kanterne og sat sammen med en teknik kaldet friction stir svejsning, som giver bedre styrke uden synlige søm.

Skærmen har fået det LED-baserede IPS-panel lamineret til glasset. Noget som eliminerer luftmellemrummet og gør det muligt at lave endnu tyndere skærm, og iMac´en leveres som før i 27” og 21,5” udgaver.

Den største model med 27” skærm har hele 2,56K opløsning, og alle skærme er individuelt kalibreret. Det skal blive interessant at se, hvor godt de er kalibreret til for eksempel fotoredigering.

Alle iMacs har fået nyt Facetime HD-kamera, nye højttalere, USB 3.0, SSD-lagring, Nvidia Kepler grafikkort, SD-kortlæser og lynhurtig Thunderbolt-tilslutning, men ikke FireWire eller DVD-brænder.

Men, de har fået en interessant teknologi kaldet Apple Fusion Drive, som med 128 GB hukommelse kombineret med 1 eller 3 TB harddisk kører Mac OS X og grundlæggende programmer fra flashhukommelse, resten på harddisk og dynamisk vælger mellem de mest brugte programmer og flytter dem til flash fra harddisk for maks ydelse.

De nye iMac´er er til salg fra november og koster 10.690 kroner for 21,5”  med 2,7 GHz dobbeltkerne Intel Core i5 processor. 27” modellen kommer til salg fra december fra 14.990 kroner for versionen med 2,9 GHz firekerners Intel Core i5 processor.

Kommentarer

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Bedste iPad Air til dato Den nyeste iPad Air gør næsten iPad Pro rangen stridig som markedets bedste tablet. Desværre er skærmen stadig baseret på gammel teknologi.
En æra er forbi 21 års iPod-historie er nået til vejs ende. Apple producerer ikke flere eksemplarer af iPod Touch.
Sony lancerer ny topmobil til entusiasterne Den nye Android-smartphone fokuserer især på video og fotografi.
Praktisk oplader og stativ til hjemmekontoret Oplader mobil og hørepropper, og passer på dine hovedtelefoner.
Bliv en bedre golfspiller Garmin vil hjælpe dig med at ramme topformen på greenen.
Sådan kan du prøve Nothings nye brugerflade Nothing phone (1) kommer først til sommer, men interesserede kan prøve den nye brugerflade til Android allerede nu. Læs hvordan her.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend