Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

13” MacBook Pro med 2,5K-skærm

Apple har opdateret maskinparken og klemt en højopløst 13” skærm ind i MacBook Pro, lanceret en helt ny iMac og opdateret Mac mini.

Skrevet af / 23/10/2012 - 22:58
13” MacBook Pro med 2,5K-skærm

Man skal ikke glemme, at Apple er baseret på computere, hvilket har været kerneområdet for selskabet, længe før iPhone og iPad var et glimt i Steve Jobs øje. Således også her til aften, hvor Apple, før lanceringen af iPad 4 og iPad mini, kom med nye Mac´er.

For ikke længe siden kom Apple med en 15” MacBook Pro med ekstrem højopløst skærm på 2880 x 1800 punkter eller 220 pixels per tomme. Nu er turen kommet til en mindre udgave på 13”.

13” MacBook Pro med retina-skærm, som er maskinens officielle navn, vejer kun 1,62 kilo og er 19 mm tynd og har en ekstrem 2,5K-Retinaskærm med dobbelt så høj opløsning som tv´et i stuen og den kraftigste opløsning i nogen 13” laptop på markedet.

Opløsningen er 2560 x 1600 punkter, eller 227 pixels per tomme, og bør egne sig meget godt til billedredigering for eksempel.

Maskinen har også SSD-lagring, USB 3.0, SD-kortlæser, men ingen DVD-brænder. Den leveres med en 2,5 GHz dobbelkerneprocessor med boost op til 3,1 GHz i grundversion og kan konfigureres med op til 2,9 GHz dobbeltkerne og 768 GB SSD-lagring.

13” udgaven af MacBook Pro med Retinaskærm begynder ved 13.699 kroner og er til salg nu.
Den lille Mac Mini er også opgraderet med blandt andet USB 3.0, hurtigere processor og mere hukommelse og lagring for pengene. Mac Mini starter på 4.899 kroner.

Tyndere og hurtigere iMac
iMac blev introduceret første gang i 1999, siden har den ændret form flere gange, og nu kommer den hidtil tyndeste og måske lækreste af dem alle.

De nye iMacs har fået et meget tyndere alukabinet, som er 5 mm tyndt i kanterne og sat sammen med en teknik kaldet friction stir svejsning, som giver bedre styrke uden synlige søm.

Skærmen har fået det LED-baserede IPS-panel lamineret til glasset. Noget som eliminerer luftmellemrummet og gør det muligt at lave endnu tyndere skærm, og iMac´en leveres som før i 27” og 21,5” udgaver.

Den største model med 27” skærm har hele 2,56K opløsning, og alle skærme er individuelt kalibreret. Det skal blive interessant at se, hvor godt de er kalibreret til for eksempel fotoredigering.

Alle iMacs har fået nyt Facetime HD-kamera, nye højttalere, USB 3.0, SSD-lagring, Nvidia Kepler grafikkort, SD-kortlæser og lynhurtig Thunderbolt-tilslutning, men ikke FireWire eller DVD-brænder.

Men, de har fået en interessant teknologi kaldet Apple Fusion Drive, som med 128 GB hukommelse kombineret med 1 eller 3 TB harddisk kører Mac OS X og grundlæggende programmer fra flashhukommelse, resten på harddisk og dynamisk vælger mellem de mest brugte programmer og flytter dem til flash fra harddisk for maks ydelse.

De nye iMac´er er til salg fra november og koster 10.690 kroner for 21,5”  med 2,7 GHz dobbeltkerne Intel Core i5 processor. 27” modellen kommer til salg fra december fra 14.990 kroner for versionen med 2,9 GHz firekerners Intel Core i5 processor.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

Se det store billede på din Google Pixel

0
Lyd & Billede
Scroll to Top