Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

10 ting du ikke vidste at din iPhone kan

Med smart tilbehør bliver den meget mere end bare en mobiltelefon.

Skrevet af / 22/02/2017 - 14:53
10 ting du ikke vidste at din iPhone kan

AudioQuest DragonFly Red, DAC

Vellydende musikkilde

En DAC forbedrer lydkvaliteten, så du får det fulde udbytte med gode hovedtelefoner.

Lydkvaliteten er desværre meget forsømt i de fleste smartphones. Men man behøver ikke at nøjes med det indbyggede lydsystem. En ekstern digitalkonverter kan hente den digitale lyd ud og konverterer den til analog med betydelig bedre kvalitet som resultat. DragonFly Red har desuden hovedtelefonforstærker, så du også kan bruge mere tungtdrevne hørebøffer. Kræver Apples Lightning-til-USB adapter for tilslutning til iPhone.

Pris: 1.500 kroner

Web: Web: hifiklubben.dk

 

 

Shure Motiv MV88, mikrofon

Professionel lydindspilning

Giver lydoptagelser af god kvalitet uden behov for andre apparater.

Alle, der har forsøgt at optage koncerter eller egen sang med mobilen, har hurtigt opdaget, at selv om videokvaliteten er okay, er lyden ringe. Den lille mikrofon i telefonen er simpelthen ikke god nok. Men ved at tilslutte en rigtig mikrofon kan man faktisk få god lydkvalitet uden at skulle købe en diktafon eller digital optager. Duer ikke kun til højlydt musik, men også f.eks. til interviews eller forelæsninger.

Pris: 1.200 kroner
Web: shure.eu

 

 

Olloclip core lens set, kameraoptik

Mere fleksibelt kamera

Med ny optik kan du tage billeder, der ikke er mulige med det almindelige kamera.

Hvis du har savlet over den ekstra optik i iPhone 7 Plus, behøver du ikke nødvendigvis at opgradere. Olloclip har separate objektiver, som du kan klipse fast over kameraet for at ændre brændvidden. I dette basissæt får du et fisheye-objektiv, en 15x makro samt en vidvinkel. Men der findes også et Active Lens-sæt, hvor du får det savnede 2x teleobjektiv og en supervidvinkel. Og et makrokit for dem, der elsker nærbilleder.

Pris: 120 euro
Web: olloclip.com

 

 

DJI Osmo Mobile, steadycam

Rystefri actionfilm

Med dette billedstabiliserende håndtag kan du lave kameraføring som de professionelle.

Uanset hvor meget optisk billedstabilisering Apple bygger ind i deres telefoner, får man aldrig lige så episke kamerabevægelser som på film. Hvor kameramanden jo bruger en avanceret sele, der holder kameraet lige og stabilt, selv om han bevæger sig. Men med droneproducenten DJI’s lille kamerastabilisator kan du få samme funktionalitet til en brøkdel af prisen og i et mere handy format. Knapperne på håndtaget styrer videoindspilningen.

Pris: 2.600 kroner
Web: dji.com

 

 

Flir One, varmekamera

Få superheltesyn

Opdag en usynlig verden og find varmespild, vandlækager og kratluskere i mørket.

Hvis du har et utæt hus med træk og varmespild, så er et varmekamera perfekt til at se det, der ellers er usynligt. Du kan også finde utætte varmtvandsrør i væggene. Et billigere alternativ til et komplet infrarødt kamera er at købe Flir One, som du bare kan stikke i din iPhone. Som en bonus kan du se, om nogen sniger sig rundt i buskadset om natten, hvis du føler dig usikker. Eller om lejrbålet er ordentlig slukket.

Pris: 2.100 kroner
Web: flir.se

 

 

Lifeprint, mobilprinter

Alternativ til Polaroid

Instant fotos på papir ligesom før, bare direkte fra mobilen.

De ikoniske Polaroidkameraer blev populære, fordi man med det samme kunne vise folk det billede, man havde taget, uden at skulle vente på fremkaldelse. I dag, hvor vi har billeder på skærmen, er det ikke så imponerende. Men det er måske netop derfor, papirudskrifter har fået et retro-opsving. Hvis du ikke vil investere i et helt nyt kamera, kan du købe en Lifeprint i stedet. Den udskriver dine mobilbilleder på farten takket være batteridrift.

Pris: 1.200 kroner
Web: lifeprintphotos.com

 

 

Withings wireless blood pressure monitor, blodtryksmåler

Få tjek på dit helbred

Den nemmeste måde at holde styr på blodtrykket på, både nu og over tid.

Når du har fået at vide af lægen, at du bør holde øje med dit blodtryk, er det let at blive urolig. At rende til lægen i tide og utide er besværligt, og apotekernes måleapparater er ikke særlig praktiske. Men med Withings’ blodtryksapparat havner målingerne af dit systoliske og diastoliske blodtryk direkte på mobilen. Du får påmindelser, værdierne sammenlignes med normalværdien, og du kan få et diagram at vise din læge.

Pris: 960 kroner
Web: withings.com

 

 

Telia Sense, bilovervågning

Gør bilen smart

Du behøver ikke den nyeste luksusbil for at få trådløs overvågning og internettjenester.

Nyere biler har ofte funktioner som at få besked, hvis bilen flyttes, at kunne låse den op på afstand samt trådløst internet i bilen. Men der kommer også stadig flere små bokse, du kan slutte til den såkaldte OBD-port i bilen for at få den slags funktionalitet. Den mest interessante er Telia Sense, som allerede er lanceret i Sverige og nu er på vej i resten af Skandinavien. Den kan nemlig kombineres med tjenester fra bilsyn, værksted og forsikringsselskab.

Pris: 1.500 SEK + 100 SEK/måned
Web: teliasense.com

 

 

Apple TV Remote, fjernbetjenings-app

Bedre betjening af Apple TV

iPhone-app’en er endnu mere fleksibel end den fysiske fjernbetjening til Apples tv-boks.

Jovist er fjernbetjeningen til Apple TV smart med sit touch-felt og sin mikrofon til at tale med Siri. Men én ting er den rigtig dårlig til, og det er indtastning af tekst på skærmen. Adgangskoder og søgefelter på streaming-tjenester bliver pludselig et irritationsmoment. Hvis du bruger iPhone-app’en i stedet, får du et tastatur op på skærmen. Meget nemmere. Desuden er app’en en ven i nøden, når du ikke kan finde fjernbetjeningen.

Pris: Gratis
Web: apple.dk

 

 

Apple Health, livredder

Livsvigtig helbredsinfo

Lad ambulancepersonalet se dine data i tilfælde af ulykke eller alvorlig sygdom.

Det kan være livsvigtigt, at redningspersonel får centrale oplysninger om dig. Ikke bare hvem du er, og hvem der skal kontaktes, men også om du f.eks. har alvorlige sygdomme eller medicinallergi. Hvis du ikke er ved bevidsthed, er det jo et problem. Så gør dig selv en tjeneste og gå ind i app’en Sundhed. Tryk på Sundhedsoplysninger, udfyld med dine data og vælg Vis på låseskærm. Nu kan man se disse oplysninger, selv om telefonen er låst.

Pris: Gratis
Web: apple.dk

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

Se det store billede på din Google Pixel

Samsung klar med nye prisbillige mobiler

Professionel lagring til mobilvideo

Polestar-mobil er på vej

Apple tillader alligevel webapps

Budgetmobil fra Nothing

Nye funktioner til Pixel-enheder

Ringenes Herre?

OnePlus Watch 2 præsenteret i Barcelona

0
Scroll to Top