TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

10 ting, Apple ikke fortalte

Her er endnu 10 interessante nyheder i Apples kommende styresystemer.

I mandagens præsentation af de kommende iOS 10, tvOS, watchOS 3 og macOS Sierra viste Apple os de vigtigste nyheder. Siden da er masser af udviklere begyndt at teste de tidlige programversioner. Her er nogle af de længe ventede nyheder, de fandt, men som Apple ikke havde tid til at nævne.

tvos siri svenska

Man vil takket være Siri kunne styre Apple TV med stemmen. Det har bare ikke fungeret i Skandinavien hidtil. Nu kommer det – men i første omgang kun på norsk og svensk. Nå, ja, vi må vel sige tillykke til vores broderfolk…

(Foto: Tillverkare)
Foto: Apple

Sidder man i et mørkt rum, for eksempel i biografen, kan det være irriterende, at telefonen lyser så stærkt. Den indlysende løsning er at slukke mobilen og koncentrere sig om filmen, men mange har alligevel krævet en nat-tilstand, kaldet Dark Mode. Den er tilsyneladende ikke tilgængelig som standard i iOS 10, men det seneste døgn har udviklere alligevel formået at få flere apps over på den mørke side.

delete stock apps
Foto: Apple

I iOS 10 kan man endelig slette standard-apps, man ikke bruger. Det omfatter Lommeregner, Kalender, Kompas, Kontakter, FaceTime, Find My Friends, Home, iBooks, iCloud Drive, iTunes Store, Mail, Maps, Music, News, Noter, Podcasts, Påmindelser, Aktier, Tips, Videoer, Voice Memos, Watch app og Vejr.

(Foto: Tillverkare)
Foto: Apple

Allerede før du forsøger at oprette forbindelse til et WiFi-hotspot, bliver du nu advaret, hvis der mangler internetforbindelse. Eller hvis iOS mener, at forbindelsen ikke er sikker.

(Foto: Tillverkare)
Foto: Apple

Mail-app’en i iOS 10 registrerer nu, om en e-mail er tilsendt fra en mailliste. Du får automatisk en knap for at kunne melde dig ud af listen.

ios-10-3d-touch-control-center
Foto: Apple

Kontrolcentret i iOS 10 understøtter nu 3D Touch, som giver adgang til smarte genvejsfunktioner.

(Foto: Tillverkare)
Foto: Apple

Kort app i iOS 10 ved nu hvilke veje, der har vejafgifter, og kan foreslå en billigere rute, hvis det ikke er for lang en omvej.

Det forløbne år har brugere af iPhone 6s og 6s Plus bemærket, at musikken pauses, hvis du tager et foto. Den irritation skulle nu være væk.

(Foto: Tillverkare)
Foto: Apple

Når din telefon kobles fra CarPlay, markerrr kort-app’en automatisk, hvor du parkerede din bil.

(Foto: Tillverkare)
Foto: Apple

For os, der ofte har svært ved at tage sig sammen til at komme i seng til tiden, er der nu en ny alarm. Baseret på, hvor meget søvn du har brug for, får du ikke kun vækning til tiden, men men også en påmindelse om, at det er tid til at gå i seng.

Vi du have endnu mere? Her er en bruger, der gennemgår hele 50 detaljer, som han bemærkede:

Skriv en kommentar

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Freelancejournalist. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.