Vejrtæt folkekamera

Det er fristende at kalde Panasonic Lumix G80 et kamera for alle og enhver, for her får man det meste.

Foto: Panasonic

Tag for eksempel video. I Lumix G80 kan vælge mellem 4K- og  HD-video, og du kan hente 8 MP-stillbilleder ud fra 4K-optagelser. Her kan man vælge mellem 30 billeder i sekundet og finde præcis det ønskede billede.

Panasonic fremhæver video, men endnu mere interessant er måske den nye dobbelte billedstabilisator, som kombinerer optisk stabilisering i objektivet med indbygget stabilisering af billedsensoren. Det bedste af to verdener, mener Panasonic, som siger, at billedstabilisering fungerer over et endnu bredere brændviddeområde, når man kombinerer optisk (i objektivet) med mekanisk (i kameraet) billedstabilisering.

Foto: Panasonic

Kameraet har både en drejelig touchskærm og en søger med høj opløsning (2,36 Mp), og kamerahuset er vejr- og støvtæt. Så du kan roligt tage kameraet med overalt.

Lumix G80 er til salg fra oktober, enten sammen med en kompakt 12-60 mm F3.5-5.6 zoom til en pris på 8.999 kroner, eller med en 14-140 mm zoom for dem, der har brug for at få tingene mere på afstand.

Begge objektiver er selvfølgelig også vejrtætte, og fungerer med kameraets dobbelte billedstabilisator.

Med den kommende batterigreb DMW-BGG1 som ekstraudstyr kan du bruge to batterier og udvide optagetid og antallet af billeder indtil næste opladning. Og det giver tilmed også et bedre greb ved optagelse i protrætformat. Især med længere zoomobjektiver.

Fem andre højdepunkter:

Les videre
Exit mobile version