Photokina 2016

Hvis behovet er zoom i spandevis, mener Panasonic, at de har svaret i Lumix FZ2000.
forfatter

Undersøgelser viser, at en kraftig zoom står højt på ønskelisten hos mange, der overvejer at købe et nyt kamera. Der får de hos Lumix FZ2000, der, selv om det ikke  sætter nye rekorder, er meget veludstyret i forhold til de mere entusiastiske amatørfotografers ønsker.

For her er det ikke bare en Leica-mærket zoom-på 24-480 mm (20x) med respektabel lysstyrke f2-8-4.5. Det har også 4K-video med 4K-stillbilleder. Fra en 1-tommers billedsensor på 20 megapixel og 12 billeder/s skudhastighed – eller syv billeder i sekundet, hvis du har brug for at fokusere mellem optagelserne.

Foto: Panasonic
Foto: Panasonic

Det ligner et system kamera med med lang høj zoom, men objektivet er ikke aftageligt. I stedet er kameraer som dette, samt Sony RX10 III og Lumix FZ1000, rettet mod dem, der ikke har brug for flere objektiver, når de kan få det hele fra vidvinkel til kraftig tele i et og samme lysstærke zoomobjektiv.

FZ2000 har både fokus og zoomringen, og trinløs blænde for bedre kontrol. Det har også en vipbar touchskærm og elektronisk søger.

Videoentusiaster vil sandsynligvis gnide sig i hænderne over de respektable videodata: 4K 30p eller fuld HD med 120 fps, og 4:2:2 10-bit HDMI-strøm uden tidsbegrænsninger og opgraderbar VLOG.

Det gør også FZ2000 til et temmelig seriøst videokamera.

Kameraet skal koste 10.900 kroner. Så prisen er også i den seriøse ende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.