Digitalt mellemformat-kamera fra Fujifilm

Med 51 megapixels og mellemformat er Fujifilm GFX 50S de professionelles våde drøm.

Foto: Fujifilm

Med en lang tradition for mellemformatkameraer bag sig er det kun naturligt, at Fujifilm lancerer et digitalt kamera med mellemformat-billedsensor.

Professionelle fotografer har brugt de analoge udgaver siden 60’erne, og formater som 6 x 45, 6 x 9 eller endnu større har længe været kendte til landskabs-, arkitektur- eller portrætfoto.

Så store formater er krævende for blandt andet optikken. Vignettering, for lav opløsning eller mangel på skarphed afsløres hurtigt ved så store billedformater.

Men Fujifilm, der har en lang tradition for mellemformat-optiker, har tilpasset objektiverne til over 100 megapixels opløsning.

Foto: Fujifilm

Det skulle række lige foreløbig, eftersom Fujifilm GFX 50S har en 43,8 x 32,9 mm stor CMOS-billedsensor med 51-megapixel opløsning.

Der er fire gange så store som billedsensoren i et APS-C kamera Fujifilm X-Pro2, og næsten dobbelt så stort (x 1,7), som fuldformatkameraer som Nikon D5.

Foto: Fujifilm
Foto: Fujifilm

Foreløbig er der annonceret et lodret greb, seks objektiver – herunder en zoom og en makro – og de første kameraer er klar i begyndelsen af 2017.

Foto: Seiichi Nakamura | Hår: Hirohumi Kera | Model: Zita

Pris? Sandsynligvis omkring godt 70.000 kroner med normaloptik.

(Foto: Fujifilm
Les videre
Exit mobile version