TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Nytænkning fra LG

Den nyeste top-mobil fra LG vover pelsen.

forfatter
Publiceret 21/02/2016 - 16:28

På Mobile World Congress i Barcelona fremviste LG i dag firmaets nye smartphone-flagskib, LG G5, efterfølgeren til sidste års prisbelønnede LG G4.

Den nye topmodel LG G5. Foto: LG
Den nye topmodel LG G5. Foto: LG

Selvom koreanske LG leverer lækre mobiler, som gang på gang får gode anmeldelser, står firmaet i dén grad i skyggen af sin koreanske storebror, Samsung, og LG’s andel af mobilmarkedet er med statsgaranti en hel del mindre, end firmaet kunne ønske sig.

Men, som man siger, “hvo intet vover, intet vinder”, og i år vover LG i den grad pelsen med et helt nyt koncept: Et modulopbygget design med udskifteligt batteri, som samtidig giver plads til en masse forskellige tilbehørsprodukter, der passer ind i batteriporten.

Udskifteligt batteri i LG G5. Foto: LG
Udskifteligt batteri i LG G5. Foto: LG

Til trods for det udskiftelige batteri kommer LG G5 i unibody-design og er fremstillet udelukkende af metal og glas. Motoren er den kraftige Snapdragon 820 fra Qualcomm – en quad-core 64 bit-processor, som blandt andet byder på væsentligt lavere strømforbrug end forgængerne, LTE Cat 12 og Cat 13 (op til 600 mbps download og 150 mbps upload) og 4K-video (både optagelse og afspilning). Ved hjælp af Qualcomm Quick Charge 3.0 lader LG G5 op til fire gange hurtigere end tidligere LG-mobiler.

Der sidder to kameralinser på bagsiden af LG G5. Én almindelig på 16 MP og en 135 graders vidvinkel-linse på 8 MP. Foto: LG
Der sidder to kameralinser på bagsiden af LG G5. Én almindelig på 16 MP og en 135 graders vidvinkel-linse på 8 MP. Foto: LG

Skærmen er på 5,3” med QHD-opløsning (2560 x 1440p, 554 ppi) og byder på Always-on funktion, som altid viser dato, tid og batteristatus, selvom skærmen er slukket og mobilen i dvale.

Telefonen byder desuden på 4 GB RAM og 32 GB indbygget lager, som kan udvides med microSD-kort på op til 2 TB!

De audiofile bliver også forkælet med indbygget aptX H codec, som understøtter 24-bit lyd via Bluetooth.

LG Friends
Som nævnt kommer LG G5 med udskifteligt batteri i form af et modul, der lynhurtigt kan monteres eller afmonteres fra bunden af mobilen.

Så nemt er det at skifte batteriet i LG G5. Foto: Peter Gotschalk
Så nemt er det at skifte batteriet i LG G5. Foto: Peter Gotschalk

Det giver samtidig mulighed for tilslutning af en lang række forskellige tilbehørsprodukter, som passer i batteriporten. Hele den nye tilbehørsserie kalder koreanerne for LG Friends, og der er et par virkeligt sjove gadgets blandt nyhederne.

LG CAM Plus er et kameramodul, som bruger mobilens eget kamera – med hele to linser på telefonens bagside, herunder en 135 graders vidvinkellinse – men gør brugen nemmere ved at tilføje et bekvemt greb og fysiske knapper for bl.a. videooptagelse og zoom. Desuden tilføjer det bedre autofokus og eksponeringslås. Sidst men ikke mindst udvider det batterikapaciteten med yderligere 1200 mAh, så man kan tage flere billeder uden at løbe tør for strøm, netop som det perfekte motiv dukker op.

LG CAM Plus. Foto: Peter Gotschalk
LG CAM Plus. Foto: Peter Gotschalk

Hi-Fi Plus med B&O Play er et modul med indbygget DAC, som båder understøtter upsampling og afspilning af 32 bit HD-lyd (384 kHz).

Hi-Fi Plus med B&O Play monteret. Læg mærke til det diskrete B&O-logo i bunden. Her afspilles "Take on Me" med norske A-ha, dog kun i 24-bit 192 kHz. Men med et sæt Beoplay H8 hovedtelefoner lød det nu ret godt. Foto: Peter Gotschalk
Hi-Fi Plus med B&O Play monteret. Læg mærke til det diskrete B&O-logo i bunden. Her afspilles “Take on Me” med norske A-ha, dog kun i 24-bit 192 kHz. Men med et sæt Beoplay H8 hovedtelefoner lød det nu ret godt. Foto: Peter Gotschalk

360 CAM bruges ikke i batteriporten, men er separat tilbehør. Der er tale om et ægte 360 graders kamera med to 13 MP vidvinkelkameraer, 1200 mAh batteri og 4 GB lager. Kameraet optager 2K-video og desuden 5.1 surround-lyd via tre mikrofoner. Billeder som tages med 360 CAM kan både uploades til Google Street View og YouTube360, men er også kompatibelt med LG’s første virtual reality headset, 360 VR, som også virker sammen med LG G5.

360 VR er det mindste virtual reality headset, vi har set, og det sluttes til LG G5 via et kabel og kræver derfor ikke – som f.eks. Samsungs Gear VR – at mobilen monteres i selve headsettet. Derfor vejer det også kun cirka en tredjedel af hvad konkurrenten vejer. Udover at kunne vise alt indhold, som man har optaget med sit LG 360 CAM, understøtter 360 VR også alt indhold fra Google Cardboard.

360 VR sluttes til LG G5 via et kabel og er derfor meget mindre end andre virtual reality headset, vi har set. Førsteindtrykket var dog, at billedet var for uldent og uskarpt, men måske var det bare de andre journalisters fedtede fingre, der ødelagde fornøjelsen. Foto: Peter Gotschalk
360 VR sluttes til LG G5 via et kabel og er derfor meget mindre end andre virtual reality headset, vi har set. Førsteindtrykket var dog, at billedet var for uldent og uskarpt, men måske var det bare de andre journalisters fedtede fingre, der ødelagde fornøjelsen. Foto: Peter Gotschalk

Pris og tilgængelighed
LG G5 kommer på markedet i Skandinavien i løbet af april. En dansk pris kender vi endnu ikke.

Som udgangspunkt kommer LG G5 i fire forskellige farver. Om vi får dem alle at se i de danske butikker, ved vi endnu ikke. Foto: Peter Gotschalk
Som udgangspunkt kommer LG G5 i fire forskellige farver. Om vi får dem alle at se i de danske butikker, ved vi endnu ikke. Foto: Peter Gotschalk

Specifikationer
Operativsystem: Android 6.0 Marshmallow
Skærm: 5,3″ QHD IPS, 2560 x 1440, 554 ppi
Processor: Snapdragon 820 quad-core
Hukommelse: 4 GB ram
Lager: 32 GB lager (+ microSD op til 2 TB)
Kamera: 16 MP + vidvinkel 8 MP (bag), 8 MP (front)
Trådløst: 4G/LTE, 802.11 ac/a/b/g/n, Bluetooth 4.2, NFC
Mål: 149,4 x 73,9 x 7,7-8,6 mm
Vægt: 159 g
Batteri: 2800 mAh

LG Rolling Bot monteres ikke i batteriporten - af gode grunde! Men den lille robot kan rulle præcis som en bold - og samtidig tager den billeder eller filmer med det indbyggede 8 MP kamera. Og det er ikke bare sjov. IP-kameraet kan sluttes til hjemmenetværket via Wi-Fi, og så kan brugeren holde øje med hjemmet, uanset hvor han befinder sig. Foto: Peter Gotschalk
LG Rolling Bot monteres ikke i batteriporten – af gode grunde! Men den lille robot kan rulle præcis som en bold – og samtidig tager den billeder eller filmer med det indbyggede 8 MP kamera. Og det er ikke bare sjov. IP-kameraet kan sluttes til hjemmenetværket via Wi-Fi, og så kan brugeren holde øje med hjemmet, uanset hvor han befinder sig. Foto: Peter Gotschalk
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
En opgraderet nedgradering OnePlus 10T er en god mobiltelefon, men hold tungen lige i munden. Der følger et par kompromisser med i pakken.
Stor ståhej for ingenting Kan en smartphone være modig, varm og sjælfuld?
En lille stang dynamit Zenfone 9 giver alle mærkevaremobilerne baghjul med en ydelse i high-end-klassen til premiumpris. Og kameraet er vildt.
Slut med Exynos i Samsung Galaxy-modeller Qualcomm har nu officielt bekræftet, at alle modeller i den kommende Samsung Galaxy S23-serie udelukkende kommer med Snapdragon-processorer under skærmen. Exynos er droppet.
Den hurtigste mobil Asus ROG Phone 6 Pro er stor og dyr. Og den hurtigste mobil, vi har set.
Ny OnePlus-mobil præsenteres 3. august Kommer med den nye Snapdragon 8+ Gen 1 processor og OxygenOS 13.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend