Nyhed

MWC 2019: 5G fra Motorola

Motorola er klar med 5G. Og ikke kun på deres nye Moto Z3. 5G-bagstykket kan også bruges på forgængeren.

Foto: John Alex Hvidlykke, L&B

Luften sitrer af 5G i Barcelona. Overalt på MWC 2019 mødes man af hushøje reklamer for den superhurtige netfremtid, der venter lige om hjørnet. Konkrete telefoner er det dog småt med. På Lenovo/Motorola-standen kan man både se og røre ved en 5G-telefon. Og lige om lidt kan den også købes.

Det drejer sig om Moto Z3. Den er i sig selv en almindelig 4G-smartphone, men Motorola har udviklet et Moto Mod 5G-udvidelses-bagstykke, der kan klikkes bag på telefonen, så den får adgang til lynhurtigt mobilt internet. Og det gælder ikke kun den nye Z3-model. Også forgængeren, Z2, kan udvides til 5G på den måde. Hvorvidt der også kommer et 5G-bagstykke til Moto Z1, var ikke klart på mandagens pressemøde.

Motorolas Z3-telefon kan udvides til 5G med et Moto Mods-bagstykke. Foto: John Alex Hvidlykke, Lyd & Billede

Motorola er altså først ude med en 5G-kompatibel smartphone (5G-bagstykket kan købs fra marts), men det betyder ikke, at du kan supersurfe i sommerferien. For det første kan 5G-udvidelsen i skrivende sund kun købes i USA, og kun af kunder hos telelselskabet Verizon. Og for et andet er 5G-netværket stadig kun i forberedelsesfasen. De første master er på vej, men der vil gå flere år, før landet er dækket bare nogenlunde. Og til den tid vil der helt sikkert være masser af 5G-mobiler på markedet.

Men det forhindrer ikke, at 5G som byggesæt er en fascinerende bedrift.

Læs mere om Moto Mods-tilbehørsprogrammet her.

Bagstykket er ret tykt, men nethastigheden er fed. Op til 3Gb/s. Foto: John Alex Hvidlykke, Lyd & Billede
Les videre
Exit mobile version