Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Sony viser redesignet Xperia XZ2

På Mobile World Congress i Barcelona viste Sony Mobile mandag sine nye modeller Xperia XZ2 og XZ2 Compact.

Skrevet af / 26/02/2018 - 22:20
Sony viser redesignet Xperia XZ2

På Mobile World Congress i Barcelona viste Sony Mobile mandag sine nye modeller Xperia XZ2 og XZ2 Compact. De har et nyt design med en større skærm, indeholder den nyeste Snapdragon-processor, kan nu filme fuld HD-slowmotion, og de er de første til at skyde i HDR.

Xperia XZ2 i den nye grønne farve. Foto: Sony Mobile

En tilbagevendende klage over Sonys mobiler har været, at de har lignet hinanden år efter år. Selvom der har været gradvise ændringer, har det været nædvendigt at se godt efter for at spotte forskellene. Med den nye XZ2 har de endelig fået et reelt redesign. Bagsiden er nu elliptisk afrundet, hvilket får een til at ligge bedre i hånden. Overfladen har en “3D-refleksoverflade”, der gør farven til chancere i lyset. Det er faktisk rigtig flot. Forsiden har en større skærm med mindre kanter, ligesom mange konkurrenter det seneste år.

Skærmen er vokset fra XZ1‘s 5,2″ til 5,7″ for XZ2, imens Compact er gået fra 4,6″ til 5,0.” Dette på trods af, at de kun er vokset med 5,6 millimeter i højden og har samme bredde. Opløsningen er steget fra standard full HD til 2.160 x 1.080 for XZ2 og mere dramatisk fra en 720P skærm til den samme storebror på Compact-modellen. Ligesom den tidligere model understøtter skærmen også HDR, hvilket giver bedre dynamik og farvegengivelse.

Sony er også de første til at levere mobilerne med en videooptagelse i HDR, hvilket vil øge tilgængeligheden af ​​HDR-materiale betydeligt – og dermed fordelene ved et HDR-tv. Det har også øget opløsningen af ​​super slow motion video ved 960 fps fra 720P til fuld 1080P opløsning. Dermed overtrumfer Sony gårsdagens lancering fra Samsung, som klarer super slow motion i 720P på deres Galaxy S9.

Kamera på Xperia XZ2. Foto: Sony Mobile

Stillbilledkameraet udnytter de nye systemchips med en ny billedbehandlingsprocessor. Ellers er der ingen dramatiske nyheder ved kameraet. På den anden side kan du nu bruge selfiekameraet til at lave 3D-scanninger af dig selv uden at behøve at have andre til at hjælpe til. Men Sony vil demonstrere næste generationens kamera på messen. Vi vender tilbage senere med en rapport fra standen.

På lydsiden har man arbejdet hårdt med højttalerne, hvilket giver større lydstyrke, større dynamikområde og bedre dynamik. Derudover har man tilføjet ægte haptisk feedback for at forbedre oplevelsen af ​​film og spil.

Sony bruger selvfølgelig bruger Qualcomms nye Snapdragon 845-processor. Det giver naturligvis bedre ydeevne, understøttelse af nye standarder og strømbesparende funktioner. Derudover understøttes hele 1,2 Gbps via X20 LTE.

Mobiltelefonerne har også fået større batterier, henholdsvis henholdsvis 3.180 mAh og 2.870 mAh. De kan nu også oplades trådløst, og Sony kommer med en ladestation.

Compact har fået en mere frostet bagside. Foto: Sony Mobile

XZ2 Compact ligner nu storebror mere end før. Forskellen er stort set kun størrelse, vægt, skærmstørrelse og batteristørrelse. Med andre ord en meget attraktiv mulighed for dem, der ønsker en mindre mobiltelefon, men uden at gå på kompromis.

Sony Xperia XZ2 og XZ2 Compact kan købe fra den 6. april for henholdsvis 6.000 kroner og 4.500 kroner.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nu er Gemini Nano til Pixel 8 klar

Var dét det hele, Apple?

Nu skal budgetmobiler være lækre

Apples årlige software-opdatering

Skærmlys er ikke så skadeligt for din søvn

Gemini-app'en på dansk

Samsungs smart-ure får kunstig intelligens

57 procent af Googles mobilkunder vil skifte

Rygte: iOS 18 får AI-genererede Emojis og ChatGPT-partnerskab

Med M4-chippen begynder Apples slutspurt i AI-kapløbet

Apple i shitstorm: Undskylder nu for brutal reklame

Nokia 3210 er tilbage!

Scroll to Top