TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Sony når nye højder med kameramobilen

Superhurtigt kamera, 4K HDR-skærm og premiere for Snapdragon 835 i Xperia XZ Premium.

En nyhed på Mobile World Congress, som virkelig fangede vores interesse, var Sony Mobiles kommende topmodel, Xperia XZ.

(Foto: Sony Mobile)

 

Den har en helt ny kamerasensor, hvilket er mere ualmindeligt, end man skulle tro. Sony har brugt samme sensor i alle sine mobiler de sidste tre år, og mange konkurrenter bruger faktisk også Sonys sensor i sin mobiler. Dermed har Sony Mobile en særdeles stor fordel med nye Xperia XZ Premium, som alle andre nu må forsøge at indhente.

Jeg fik ikke knipset billedet, men bufferen reddede mig! (Foto: Lyd & Billede)

 

Sensoren nu har indbygget hukommelse, der bruges som buffer for de billeder, som du tager, har det betydet, at kameraet er blevet sindssygt hurtigt. Så snart kameraet opfatter en bevægelse i motivet, begynder det at tage billeder, så når der trykkes på udløseren, får man ikke bare et billede at se, men også dem, som sensoren selv har gemt før og efter. Det er dermed slut med ikke at få det perfekte skud, fordi de var for langsomme på aftrækkeren.

Men det virkelige partytrick med den nye sensor er nu, at du kan filme i super-slowmotion med hele 960 billeder i sekundet! Det gør den dog kun i 0,2 sekunder, før kameraet skifter til normal hastighed igen. Men når man afspiller klippet igen, er 6 sekunder med superslowmotion temmelig meget.

Desuden er sensorens pixels 19% større, hvilket gør det muligt at fange mere lys. Det burde give en langt bedre billedkvalitet under dårlige lysforhold.

Bedre billede med 4K HDR (Foto: Lyd & Billede)

 

Selve skærmen er enestående på mobilemarkedet. Den kan afspille video i 4K med HDR! ganske som et topklasse-fjernsyn. Indholdet kan også fås fra Amazon Prime, som lover at begynde at streame video i dette format.

Det sidste unikke ved Xperia XZ Premium er, at den faktisk er den første smartphone med Qualcomms helt nye Snapdragon 835-processor. Hvilket betyder, at ganske mange andre nye mobiler faktisk har en gammel processorgeneration til sammenligning. Ud over at være hurtigere og mere energieffektiv, understøtter den også understøtter download-hastigheder på 1 Gbps!

(Foto: Sony Mobile)

 

Mobilen har fått en kraftig metallramme som beskytter mobilen mot kraftige støt, og både fram- og bakside har Gorilla Glass 5. Minnet ligger nå på 4 GB og den har 64 GB med lagring. Batterikapasiteten er på generøse 3230 mAh og vekten på kun 195 gram.

Xperia XZ Premium slippes i mai/juni til 7.500 kroner.

Mobilen har en stærk metalramme til at beskytte mod kraftige stød, og både for- og bagside er af Gorilla Glass 5. Hukommelsen er nu 4 GB, og den har 64 GB lagerplads. Batteriets kapacitet er generøse 3.230 mAh og vægten kun 195 gram.

Xperia XZ Premium kommer i maj/juni til ca. 6.000 kroner.

Skriv en kommentar

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Freelancejournalist. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.