Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nu har LG også fået en mini

LG vil lære os banke i koder på skærmen for at låse telefonen op, og så lancerer det koreanske firma en mini-model med lånte high-end fjer til massemarkedet.

Skrevet af / 23/02/2014 - 18:57
Nu har LG også fået en mini

Den første lancering på årets store mobilmesse, Mobile World Congress i Barcelona, stod koreanske LG for. Firmaet havde inviteret pressen op på toppen, 19. etage, af luksushotellet Gran Hotel Princesa Sofia, hvorfra man kunne se hele byen, der især tog sig godt ud på grund af det forårsagtige vejr og herlige solskin.

Udsigten fra toppen af Gran Hotel Princesa Sofia, hvor LG holdt deres Media Preview, fejlede absolut ikke noget.
Udsigten fra toppen af Gran Hotel Princesa Sofia, hvor LG holdt deres Media Preview, fejlede absolut ikke noget.

Om LG satsede på at være først for ikke at drukne i mere interessante nyheder senere i løbet af messen, skal vi lade være usagt, men kendsgerningen er, at firmaet ikke havde de store overraskelser med på Mobile World Congress. Firmaets nyeste topmodel, LG G Pro2, der er en phablet med meget flotte specifikationer, bliver slet ikke introduceret på markedet i Europa – i hvert fald ikke i Skandinavien – og dermed blev dagens store nyhed den mini-version af sidste års topmodel, LG G2, som vi allerede vidste ville komme.

Udenfor skinnede solen, men LG havde rullet gardinerne ned, at G2 Mini blev præsenteret. På scenen er det James Marshall fra LG.
Udenfor skinnede solen, men LG havde rullet gardinerne ned, mens at G2 Mini blev præsenteret. På scenen er det James Marshall fra LG.

Men hvor Sony overraskede os positivt med sin Xperia Z1 Compact, der – hvad angår saft og kraft – rent faktisk kan leve op til topmodellen, Xperia Z1, af gavn og ikke bare af navn, så har LG valgt at gå i fodsporene på HTC og Samsung, der begge har sendt middelmådige mini-modeller på markedet, hvor det eneste lillebror har til fælles med den større topmodel er udseende og navn, mens indmaden befinder sig langt væk fra high-end niveau.

På bagsiden har LG G2 Mini samme Rear Key-design som topmodellen LG G2.
På bagsiden har LG G2 Mini samme Rear Key-design som topmodellen LG G2.

Således også med LG G2 Mini, som nok kommer med samme design som topmodellen – herunder med den såkaldte Rear Key på bagsiden – men som ellers er en kedelig affære med sidste års teknologi under skærmen. LG G2 kom med 2,26 GHz Snapdragon 800 quad-core processor, 2 gigabyte ram, 16 eller 32 gigabyte lager, 13 MP kamera, 4G/LTE samt en virkelig flot 5,2” IPS-skærm med en fuld HD-opløsning på 1920 x 1080 pixel. LG G2 Mini er blevet udstyret med 4,7” IPS-skærm (og er derfor ikke engang særlig “mini”, når det kommer til stykket) med 960 x 540 pixel opløsning. Quad-core processoren er på blot 1,2 GHz, og der er 1 gigabyte ram samt 8 gigabyte lager at boltre sig med. Det eneste, vi ved om pris og lanceringsdato, er, at G2 Mini kommer inden sommerferien.

En skærm på 4,7" sidder der i LG G2 Mini, men opløsningen er kun på sølle 960 x 540 pixel. Til sammenligning byder både Sony Xperia Z1 Compact og HTC One mini på HD-opløsning (1280 x 720 pixel) på blot 4,3".
En skærm på 4,7″ sidder der i LG G2 Mini, men opløsningen er kun på sølle 960 x 540 pixel. Til sammenligning byder både Sony Xperia Z1 Compact og HTC One mini på HD-opløsning (1280 x 720 pixel) på blot 4,3″.

KNOCKcode
Eneste lyspunkt ved en LG-lancering, der ellers var en trist affære, var introduktionen af efterfølgeren til LG’s KnockON-teknologi, som vi har set både på LG G2, LG G Flex og LG G Pad 8.3. KnockON lader brugeren tænde og slukke for skærmen ved at prikke på skærmen to gange med fingeren, og det er dette princip, som vi også har rost for at være intuitivt og brugervenligt, LG nu tager til næste niveau. KNOCKcode virker også ved, at brugeren prikker eller banker på skærmen, men nu kan man kombinere mellem i alt to og otte bank op til fire forskellige steder på skærmen for på den måde at danne en slags banke-på adgangskode. Det giver mange tusinde forskellige kombinationsmuligheder, og selvom vi kun så det demonstreret et par gange, synes vi allerede det virker meget intuitivt.

KNOCKcode kommer i samtlige mobiler, som LG vil lancere i løbet af 2014, således også i G2 Mini.

Fakta om LG G2 Mini:

Operativsystem: Android 4.4 KitKat
Processor: 1,2 GHz Qualcomm Quad-Core
Skærm: 4,7-tommer qHD IPS (960 x 540)
Hukommelse: 8GB eMMC / 1GB RAM / plads til SD-kort op til 32GB
Kamera: 8.0MP / frontkamera 1.3MP
Netværk: 4G LTE Cat. 4, HSPA+ 21Mbps
Tilslutninger: Bluetooth 4.0, WiFi (802.11 b/g/n), A-GPS, NFC
Størrelse: 129,6 x 66,0 x 9,8mm
Vægt: 121g
Batteri: 2 440mAh (aftageligt)

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

Se det store billede på din Google Pixel

0
Lyd & Billede
Scroll to Top