IFA 2019: Smartere soundbars fra JBL

Vi bliver lovet kraftigere bas og endnu mere fyldig lyd med JBL’s nye soundbars. Og du kan tale til topmodellen. På en måde.
Annonce
Annonce
forfatter

JBL har lanceret tre helt nye soundbars på IFA-messen i Berlin. Nøgleordene er kraftigere lyd og smartere integration. Topmodellen kan ikke styres med stemmen direkte, men den har indbygget understøttelse af både Chromecast og AirPlay 2, og kan dermed stemmestyres via mobilens stemmeassistent eller via en Google Home- eller en Apple HomeKit-højttaler.

Bar 5.1 Surround: Topmodellen

For nu at tage topmodellen Bar 5.1 Surround først, så har den som nævnt Chromecast og AirPlay 2, hvilket betyder, at du kan streame musik trådløst fra næsten alle streaming-tjenester.

Væk er de trådløse baghøjttalere, der fulgte med forgængeren Bar 5.1. I stedet har JBL arbejdet hårdt for at kunne levere ægte surround-lyd fra et enkelt soundbar placeret foran lytteren. Det sker takket være såkaldt MultiBeam-teknologi, der “projicerer” lyden via vægge og loft, så bagkanalerne til sidst ender bag lytteren.

Dette koncept har bl.a. Yamaha haft længe, og nu får man det så også i en JBL-soundbar. Bassen besørges af en 10 tommers trådløs subwoofer. Hvis lyden er kraftigere end det, vi allerede har hørt fra Bar 3.1, så er der noget at se frem til!

JBL Bar 2.1 Deep Bass. (Foto: JBL)

Bar 2.1 Deep Bass: Kraftig lyd

Næste soundbar på listen er Bar 2.1 Deep Bass. Vi loves 300 watt kraftig lyd, hvilket nok skal tages med et gran salt eller to, men vi tror dog på, bassen går dybere end på forgængeren Bar 2.1. Selv om det ikke var dybbas, vi savnede fra 2.1, snarere en mindre grovkornet gengivelse af stemmeregisteret og lyden generelt. Vi var heller ikke overbevist af dens forsøg på at lave surround-lyd og håber, at Bar 2.1 Deep Bass er bedre til dette.

JBL Bar 2.0. (Foto: JBL)

Bar 2.0: Nem tilslutning

Til sidst skal vi nævne den mindste, JBL Bar 2.0. Her er der ingen trådløs subwoofer; i stedet sidder baseffektkanalen i selve soundbaren, og en basrefleksport skal give fyldigere bas, end man normalt forventer af en soundbar uden subwoofer. Vi får se. Uanset hvad, så er nøgleordet her et interiørvenligt fodaftryk med meget enkel tilslutning.

Mens det kun er topmodellen Bar 5.1 Surround, der har indbygget streaming, har de alle mulighed for at afspille musik trådløst via Bluetooth.

Priserne ser ud til at blive ca. 5.200 kroner for Bar 5.1 Surround og 3.300 kroner for Bar 2.1 Deep Bass, mens Bar 2.0 vil koste omkring 1.800 kroner.

dk.jbl.com

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 19 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
Annonce
Annonce

Læs også

Volvos første elbil har alt, hvad der skal til for at blive en bestseller, men der er et par ting, man skal være opmærksom på.
Volkswagens elektriske fanebærer efter e-Golf har meget at bevise. ID.3 tilbyder meget godt, men er ikke fri for børnesygdomme.
Hvis Hyundai Kona Electric er lidt hverdagsagtig, så er lyden fra musikanlægget det stik modsatte. Elbilen har også alt, hvad man kan forvente af moderne faciliteter.
Efter en tur i Honda e virker det meste andet gammeldags.
I går havde den nye kompakt-SUV Mercedes-Benz EQA officiel verdenspremiere. Se video fra lanceringen her!
Kan det blive det næste store inden for billyd?
Renaults ikoniske minibil bliver elektrisk, men du må vente på den.
Premieren på den 25. James Bond-film flyttes til efteråret.
Med endnu en global streamingaktør på det nordiske markedet optrappes kampen om streamingabonnenterne.
Nye smart-låse, som du kan snakke til - og som kan tale med dine andre smart-enheder.
Får øget rækkevidde og bedre plads.
Streaming-forstærker, der kan alt, hvad man kan tænke sig, og lidt til.
I går havde den nye kompakt-SUV Mercedes-Benz EQA officiel verdenspremiere. Se video fra lanceringen her!
Gør dig klar til endnu hurtigere trådløst internet: Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første router med Wi-Fi 6E!
I dag indsættes Joe Biden som USA’s 46. præsident, og amerikanerne, verdenen og den frie presse kan lægge et fire år langt mareridt bag sig.
Så meget lyd som muligt fra små kabinetter.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
Streaming-giganten har sikret sig Gal Gadots næste film.
Under CES 2021 viste Razer en gaming-stol frem med udrullelig OLED-skærm! Mon den også kan give massage?