NYHED

IFA 2019: Smart komfur-alarm

Sensor holder øje med, om maden er ved at koge over.

Young woman standing by the stove in the kitchen

De fleste af os har oplevet, at maden koger over på komfuret. Det værste ved det er som regel bare, at der skal tørres op bagefter, men i nogle tilfælde kan det medføre brandfare, hvis man ikke får slukket for kogepladen.

I Espoo i Finland har relativt nystartede Safera udviklet en smart køkkensensor, der overvåger komfuret og giver dig besked via en app på mobilen.

Safera Sense hedder den simple sensor, som koster omkring 150 euro, og som installeres på to minutter ifølge Mikko Reinikainen fra Safera, der viste os produktet.

(Foto: IFA)

Sensoren placeres under udsugningen og over komfuret, og hele ti sensorer “ser”, hvis noget er ved at koge over, og give dig besked, før det sker.

Sensoren kan også indstilles til at varsle, når noget er kogt færdig, og app’en har flere indstillingsmuligheder til både madlavning og sikkerhed. Safera Sense kan også sluttes til en afbryder, som kobles mellem komfuret og stikkontakten, og som slukker for strømmen, når alarmen går.

(Foto: IFA)

Man kan selv installere sensoren på to-tre minutter, og afbryderen, der kobles mellem komfur og strømstik, vil de fleste også kunne montere selv. Man kan også bestille en installatør til at gøre arbejdet, og der findes efterhånden flere leverandører af Safera Safe, som også kan installere for dig.

På IFA 2019 viser Safera deres sensorer blandt smart-produkterne i hal 25 på messeområdet.

(Foto: IFA)
Les videre
Exit mobile version