Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

NYHED

IFA 2019: Razer er først ude med gaming-ultrabook

Blade Stealth 13 er den første ultrabærbare spil-PC. Billig? Nej. Praktisk? Det skulle vi mene.

Skrevet af / 05/09/2019 - 12:04
IFA 2019: Razer er først ude med gaming-ultrabook

Razer har på IFA afsløret Blade Stealth 13, der skal være verdens første ultrabærbare PC til gaming. Vi bliver lovet en ægte gaming-oplevelse på dens 13 tommers skærm, og det fra et chassis på kun 15 mm og med en samlet vægt på 1,3 kg. Heftigt! Vi så de nye laptops udstillet på IFA-messen, og vi må sige, at de så ret lækre ud.

Selve processoren er en 10. generations Intel i7 (1065G7 10nm) med fire kerner og otte strenge. En effektiv 1,3 GHz processor med mulighed for 3,9 GHz turbo-clocking.

GTX

Der kommer tre modeller. To af disse er GTX-udgaver med Nvidia GeForce GTX 1650-grafikkort, hvoraf den ene har en mat Full HD-skærm og den anden en blank 4K touch-skærm. De kan rendere 3D-modeller på farten, og for at optimere batterilevetiden anvendes Nvidias Optimus-teknologi, der hele tiden balancerer energiforbruget mellem kraft og effektivitet.

Vi har læst op på GTX 1650, som er et højkvalitets grafikkort til bærbare computere, men med visse kompromiser. F.eks. mangler det Ray Tracing, som ville give et bedre indtryk af dybde i billederne ved at gengive lysrefleksioner mere naturtro. Det er noget, der kræver en pæn portion processorkraft, så det virker fornuftigt at udelade det i en ultrabook.

Razer Blade Stealth 13 er en serie lækre, ultrabærbare PC’er til gaming. (Foto: John Alex Hvidlykke)

Mercury White

Den tredje model er en såkaldt Mercury White-udgave. Den er (som navnet antyder) hvid og har samme i7-processor som GTX-modellerne, men et mere simpelt grafikkort, Intel Iris Plus. Skærmen har Full HD-opløsning.

Alle tre modeller kommer med 16 gigabyte RAM af typen LPDDR4 og op til 512 gigabyte SSD-lager af den hurtigste type (PCIe). SSD’en kan desuden opgraderes, hvilket er sjældent i ultrabook-segmentet.

USB-C Thunderbolt 3 betyder, at det meste nye og moderne ekstraudstyr kan tilsluttes, og Wi-Fi 6 understøtter trådløst netværk af den allerhurtigste type.

Priser og tilgængelighed

Startprisen for de nye ultrabærbare PC’er er sat til 1.680 euro, altså små 13.000 kroner. Modellerne bliver tilgængelige i USA og Canada i slutningen af ​​september og udsendes lidt senere i de nordiske lande. Nogen specifik dato har vi ikke fået.

razer.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

IFA 2019: Farveglad trådløs lyd fra JBL

IFA 2019: Se hvad Braun har lavet

IFA 2019: Lyd fra alle sider

IFA 2019: Nyt Panasonic-TV med mega kontrast

IFA 2019: Yale-lås kobles til det smarte hjem

IFA 2019: 55" med 8K-opløsning!

IFA 2019: 48 MP mobil fra Motorola med fire kameraer

IFA 2019: Huawei bekræfter - Mate 30-serien kommer med Android 10

IFA 2019: Pioneer giver den fuld gas i hjemmebiografen

IFA 2019: Mesh-netværk giver ægte trådløs gigabit-hastighed

IFA 2019: Her er dine nye AirPods …. fra Huawei!

IFA 2019: Pioneer holder fast i CD-afspilleren

0
Scroll to Top