IFA 2019: Nye Philips OLED-TV’er med lyd fra Bowers & Wilkins

Vi fik både set og hørt de nye OLED+934 og OLED+984 på IFA-messen.
Annonce
Annonce
forfatter

Det var tilbage i 2018, at Philips først lancerede et samarbejde med den engelske højttalerproducent Bowers & Wilkins på lydsiden. Dette projekt har siden båret frugt i form af topmodellen 65OLED903, som vi testede med et godt resultat i 2018. Men denne model var åbenbart kun begyndelsen.

Læs også: Philips OLED934: Ny topmodel afsløret

På årets IFA-messe præsenterede Philips to splinternye modeller: OLED934 og über-topmodellen OLED984, der begge får avancerede højttalere udviklet af B&W.

Ægte B&W-lyd

Bowers & Wilkins har hele tiden understreget, at de kom relativt sent med i udviklingen af sidste års model OLED903 – og derfor var nødt til at lave nogle kompromiser med hensyn til lyden.

På OLED934 og OLED984 har de derimod været involveret i designprocessen fra starten, og det er let at se, at TV’erne har taget form af dette: Både OLED934 og OLED984 har relativt omfattende, separate højttalerløsninger, der alligevel smelter godt sammen med billedpanelet rent visuelt.

Annonce
Philips OLED+934. (Foto: Philips)

Philips OLED+934

OLED+934 kommer i 55 og 65 tommers skærmstørrelse med den nyeste generation af OLED-paneler fra LG, kombineret med tredjegenerations P5-billedprocessor og tresidet Ambilight-lys. Den dedikerede højttalersektion fungerer som fod for TV’et, men det er også muligt at vægmontere det. Højttalerdelen er lavet af glasfiberforstærket ABS med indvendige ribber for at reducere uønskede resonanser.

Lydsystemet er dobbelt så stort som på forgængeren OLED+903: To separate 19 mm titaniumdiskanter, fire 30 mm mellemtone-enheder og en 80 mm bashøjttaler med Flowport-basrefleks. Plus en 80 mm subwoofer. Desuden kan OLED+934 prale af dedikerede 50 mm Dolby Atmos “højdekanaler” på toppen for at give ekstra 3D-effekt.

Philips OLED+984. (Foto: Philips)

Philips OLED+984

Den nye flagskibsmodel OLED+984 bliver tilgængelig i 65 tommer. Her lover Philips både lyd- og billedkvalitet, som skal “matche eller overgå det bedste på markedet”. Ud over OLED-panelet og P5 3rd gen. videoprocessor får det endelig Ambilight-lys på alle fire sider!

På OLED+984 er højttalerne monteret i et separat kabinet under TV’et. Det giver bedre plads til højttaler-enhederne og bedre “lungekapacitet” i form af ekstra kabinetvolumen.

Højttalersystemet består af tre 4 tommers bas/mellemtone-enheder placeret i separate kamre. Prikken over i’et er B&W’s karakteristiske “topkalot”-diskant, kendt fra ikoniske højttalermodeller som Nautilus 800-serien. Her sidder diskanten i et separat hus på toppen af højttaleren, hvilket giver bedre spredning og reduceret forvrængning.

Annonce

984-modellen kan både stå på stativ og vægmonteres, og har efter vores mening et meget stramt og funktionelt design.

(Foto: Audun Hage, Lyd & Billede)

Lytteindtryk

Philips demonstrerede både OLED+934 og OLED+984 for de fremmødte under IFA-messen, og det gav absolut smag efter mere. 934-modellen blev bl.a. demonstreret med Atmos-klip fra Mad Max: Fury Road, hvor den gav en overbevisende surround-effekt. Lyden var både ren og kraftfuld – klart et trin op i forhold til OLED903 såvel som andre kapable TV’er.

Alligevel var det – som forventet – det nye flagskib 984, der imponerede mest. Her fik vi serveret både filmlyd og ren musik, og lydgengivelsen kan beskrives som noget af det bedste, vi har hørt af TV-lyd!

Philips 65OLED+984 kommer med den særegne topmonterede diskant fra Bowers & Wilkins, der giver flere lydmæssige fordele. (Foto: Audun Hage, Lyd & Billede)

Klarhed og opløsning i diskantområdet er en typisk mangel på de allerfleste TV’er, men her var diskanten super nuanceret, distinkt og finkornet. Det gav et markant løft til både filmdialoger og vokaler. Mellemtonen var også fyldig og detaljeret, kombineret med en overbevisende dyb og stram basgengivelse. De fleste ville nok være tilfredse her, men vi tog os selv i at spekulere på, hvor meget bedre det kunne blive med en separat subwoofer.

Bowers & Wilkins har nemlig sørget for at inkludere en separat subwoofer-udgang på OLED+984, så man kan tilslutte en kablet subwoofer. På spørgsmålet om, hvilken subwoofer de anbefaler, foreslog B&W-repræsentanten den kompakte ASW608 (3.399 kroner). Men i princippet kan man benytte en hvilken som helst aktiv subwoofer med analog lydindgang.

Annonce

Philips OLED+934 og OLED+984 kommer her i september og vil (ud fra vores første indtryk at dømme) være et spændende alternativ for dem, der værdsætter et TV med førsteklasses integreret lyd.

Priser (vejl.):

Philips 55OLED934: 18.990 kroner

Philips 65OLED934: 25.990 kroner

Philips 65OLED984: 37.990 kroner

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 39 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.
Annonce
Annonce

Læs også

Panasonic introducerer flere spændende TV-modeller for 2021, deriblandt tre nye 48 tommers OLED-TV’er!
Ved du ikke, hvad du skal gøre med alle dine penge? C Seed har lavet et 165 tommers (!) MicroLED-TV, der kan foldes sammen og skjules, når du ikke bruger det.
… og hvad tror du, 83-tommeren koster?
LG har patenteret en ny type OLED-TV, der kan skjules, når du ikke bruger det.
770 km rækkevidde, Burmester-lydanlæg og MBUX infotainment-system. Garanteret en luksusbil af format.
Sony opdaterer deres flagskibskameraer.
Creative SXFI Air Gamer lover at være noget for alle og tilbyder både trådløs og kablet lyd.
Helelektrisk udgave af X1.
AMD Ryzen vipper Intel af pinden for første gang i 10 år i nye gaming-maskiner fra Dell og Alienware.
Harrison Ford-filmen fra 1986 gør comeback som TV-serie.
Nu kan du også lede efter ting, der ikke er lavet af Apple.
Lanceres sammen med ny film i kontaktkopi-design.
Den nye Nokia X-serie af smartphones er udviklet til at opfordre brugerne til at beholde deres smartphone i længere tid med tre års garanti, sikkerhedsopdateringer og Android-versioner.
I dag løfter Lenovo sløret for den nye version af gaming-mobilen Legion Phone Duel 2. Den byder blandt andet på en Snapdragon 888-processor, 5G og otte virtuelle taster.
De koster næsten det samme, men Cambridge Evo 150 er dobbelt så kraftig som Evo 75. Her går retro-udseende og moderne indmad hånd i hånd.
Med trådløse baghøjttalere og aktiv subwoofer lover Sony-anlægget heftige lydoplevelser.