Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

NYHED

IFA 2019: Endelig en bærbar højttaler fra Sonos

Rygterne viste sig at tale sandt: Sonos lancerer deres første bærbare højttaler under IFA! Sonos Move kommer her i september.

Skrevet af / 05/09/2019 - 16:35
IFA 2019: Endelig en bærbar højttaler fra Sonos

Markedet for bærbare, batteridrevne trådløse højttalere med Bluetooth har i den grad taget fart, og det var kun et spørgsmål om tid, før Sonos lancerede deres egen version. Nu er den her, og navnet er selvfølgelig Sonos Move.

Sonos Move kan alt, hvad de andre Sonos-højttalere kan, men det store party-trick er altså, at den også kan “get up and move” – uden at være afhængig af strømtilslutning. I stedet har den en lille, fiks ladestation og indbyggede batterier, der skulle holde i ti timer med kontinuerlig musik. Batterierne er også udskiftelige for at sikre, at produktet kan holde i mange år, selv efter at det originale batteri er løbet tør for kraft.

Sonos Move har Bluetooth ud over Wi-Fi og AirPlay 2, så den kan både fungere som en del af et større Sonos multirumssystem og alene som fritstående højttaler.

Sonos Move er en tætpakket og solid højttaler. (Foto: Jonas Ekelund, Lyd & Billede)

Auto Trueplay: Tilpasningsdygtig lyd

Ud over at være 100 procent trådløs er Sonos Move en smart-højttaler med alle moderne funktioner om bord, inklusive indbyggede mikrofoner til stemmestyring. Men den bruger også mikrofonerne til mere end at tale med Google Assistant eller Amazon Alexa – nemlig til at lytte og tilpasse lyden til omgivelserne!

Den såkaldte Auto Trueplay-funktion aktiveres, så snart højttaleren løftes op og sættes ned igen. Uanset om du stiller den i et rum med skarp efterklang eller et mere dæmpet miljø, eller du tager den med udendørs, så justeres lyden automatisk – alt sammen for at optimere den til de akustiske forhold.

(Foto: Audun Hage, Lyd & Billede)

Solid højttaler

Sonos Move har et praktisk bærehåndtag indfældet på bagsiden, men det er en relativt tung sag, vi taler om: Højttaler-enhederne er en 4,5 tommers bas/mellemtone og en diskant med “waveguide”, som sikrer en bred og stærk diskantgengivelse. Læg hertil to klasse D-forstærkere, strømforsyning og batterikraft nok til at holde i ti timer, og det siger næsten sig selv, at den må veje en del.

Det er altså ikke nogen lille, fiks Bluetooth-højttaler, man tager med i lommen eller i tasken: Move er først og fremmest en “flytbar” højttaler til hjemmebrug, som man kan tage med fra køkkenet til badeværelset eller ud på terrassen, uden at skulle tænke på ledninger.

Men stop lige en halv. En bærbar Bluetooth-højttaler er da ikke nogen verdensnyhed … Er Sonos ikke bagefter konkurrenterne her? Svaret er nok bare, at de har taget sig ekstra god tid, før de var tilfredse.

De Sonos-ingeniører, Lyd & Billede har talt med, fortalte stolt, hvordan Move er blevet omhyggeligt udviklet og fintunet lydmæssigt samt stresstestet, droptestet og nedsænket i vand. Alt sammen for at lave en hårdfør og alsidig bærbar højttaler med IP56-certificering (hvilket betyder ikke helt vandtæt, men næsten).

Sonos Port og Sonos One SL (Foto: Audun Hage, Lyd & Billede)

Første lytteindtryk

Lyden virker meget overbevisende. Det førsteindtryk, vi fik i Berlin, er i hvert fald, at Sonos Move både kan spille højt og rent med en frisk og fyldig lyd, der fungerer godt såvel indendørs som udendørs. Auto Trueplay-funktionen virker også effektiv, når det gælder om at tilpasse lyden til forskellige placeringer.

Under lytteseancen i Berlin fik vi kun én højttaler at høre ad gangen, men ifølge Sonos vil det også være muligt at bruge to stk. Move i en stereokombination (venstre/højre kanal).

Den endelige dom over lydkvaliteten må vente, til vi har fået testet Sonos Move mere grundigt på egen hånd. Og det får vi snart chancen for: Sonos meddeler nemlig, at Move allerede vil være i butikkerne i slutningen af måneden, nærmere bestemt den 24. september. Prisen bliver ca. 3.000 kroner!

Ud over Sonos Move lancerer Sonos to andre produkter under IFA-messen: Sonos Port (en ny version af den stationære musikafspiller Connect) og Sonos One SL (en “tvilling” til Sonos One, bare uden indbyggede mikrofoner til stemmestyring).

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Denon-soundbar med bas uden sub

Bærbare højttalere til rejsen

Måske den vildeste højttaler, vi har set

Tjek denne in-wall-højttaler

Gulvhøjttaler er kronen på værket

Et kig ind i Harmans helligste

Rauna er tilbage

Engelsk legende vender tilbage efter 63 år

PMC lancerer aktive højttalere

KEF viser muskler med nye subwoofere

Bordhøjttalere med lydtryk

Spændende gulvmodel fra Revival Audio

0
Scroll to Top