TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

BeoVision Eclipse: Første OLED-TV fra B&O

Rygterne viste sig at være sande: På IFA-messen i Berlin har B&O netop fremvist sit helt nye luksus-tv, BeoVision Eclipse. 

Eclipse er det første OLED-tv fra Bang & Olufsen, og er udviklet i tæt samarbejde med LG. Den sydkoreanske producent har leveret både OLED-panel og teknisk platform, imens B&O har været ansvarlig for design og lyd.

Hvis indholdet svarer til navnet (Eclipse betyder solformørkelse), kan vi forvente en kontrastfuld lyd- og billedoplevelse!

Lyden er mere end halvdelen af ​​oplevelsen hos B&O, og det nye BeoVision Eclipse bærer helt sikkert præg af dette. Foto: Bang & Olufsen

 

4K, HDR og Dolby Vision

Bang & Olufsen har ikke sparet på noget på billedsiden: Eclipse kommer i 55″ og 65″ udgave med topspecificerede OLED-paneler fra LG Display.

Der er selvfølgelig tale om et fuldblods 4K-tv (3.840 x 2.160 pixels), der understøtter de nyeste videoformater, herunder UHD Blu-ray og Netflix med Dolby Vision HDR-format.

Samtidig har B&O interessant nok valgt at droppe Android til fordel for LG’s egen WebOS 3.5 platform. Det indebærer et mere overskueligt menusystem og et bredt udvalg af apps og tjenester.

Lyd og billede i skøn forening

Som normalt for B&O lægges der ekstra vægt på, at lydgengivelsen skal matche billedet. Designet domineres af en ekstra bred 3-kanals “SoundCentre” soundbar, som får både BeoVision 11 og Avant til at virke underforsynede i sammenligning.

Det er næsten fristende at kalde Eclipse en højttaler med indbygget OLED-skærm! Forstærkereffekten er på i alt 450 watt, hvilket skaber forventninger om potent lydgengivelse.

Den kraftige højttaler gør det muligt for Eclipse at fungere som et selvstændigt musiksystem. Tv’et understøtter en række musiktjenester og kilder, herunder Spotify Connect, Chromecast, AirPlay og Bluetooth.

SoundCentre kan bruges som soundbar eller som en dedikeret centerkanal i et større system. Eclipse har indbygget surrounddekoder, så du kan styre et helt arsenal af B&O-højttalere, hvis du ønsker det. Der lægges heller ikke skjul på, at Eclipse kan fungere som lydkilde og kontrolcenter for et par Beolab 50 eller lignende.

Foto: Bang & Olufsen

 

Motoriseret gulvstander

Eclipse ville selvfølgelig ikke være et ægte B&O-fjernsyn uden en motoriseret gulvstander, som giver dig mulighed for at vinkle skærmen i den ønskede retning ved at trykke på fjernbetjeningen. Motoriseret og  manuelt vægbeslag kan også købes.

Udseendet kan skræddersys ved hjælp af forskellige omslag til centerhøjttaleren. Du kan vælge mellem aluminium eller stofbetræk i forskellige farver.

BeoVision Eclipse vil være tilgængelig hos B&O-forhandlere i september.

Vejledende priser:

55″ (inklusive BeoRemote One, Fabric højttalerstof og manuelt vægbeslag):
69.490 kroner

65″ (inklusive BeoRemote One, Fabric højttalerstof og manuelt vægbeslag):
96.490 kroner

Bang & Olufsen

Man kan også købe vægbeslag med og uden motor. Foto: Bang & Olufsen

 

 

Skriv en kommentar

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.