IFA 2016

10-tommers 2-i-i tablet med virtuelt tastatur og stylus med ægte blæk.
Annonce
Annonce
forfatter

Vi skrev tidligere i dag om Acers rekordbrydende pc, Swift 7, som med 9,98 mm i tykkelsen har skubbet en HP af pinden som verdens tyndeste laptop.

Den nyhed, som Lenovo har lanceret her til aften, får dog den barberbladstynde Acer til at virke stor og tung. Men Lenovos nye er dog heller ikke en laptop i traditionel forstand, men en såkaldt 2-i-1, altså en krydsning mellem en tablet og en bærbar computer.

Lenovo Yoga Book har en 10″ skærm og et såkaldt Instant Halo Keyboard. Hele herligeheden vejer 600 gram og er sammenklappet 9,6 mm tyk.

Tastaturet er i praksis et touchfelt med haptisk feedback og “intelligent” forudsigelse af indtastningen. På et 10-tommers-tastatur er det let at ramme ved siden af, så tastaturet tager højde for det, så selv om de fleste rammer neden for mellemrumstasten, registreres det stadig et mellemrum.

Vi har arbejdet i næsten to år på tastaturet, så vi fik fornemmelsen af at skrive korrekt,” siger Jeff Meredith, som er vicepræsident i Lenovos afdeling for Android og Chromebooks.

Da tastaturet er et touchfelt, kan det også bruges med en pen. Men Lenovos pen kan både bruges på skærm 0g papir. Man kan lægge et stykke papir over skærmen og skrive med gammeldags blæk – som digitaliseres med det samme, og importeres til OneNote (på Windows-udgaverne).

Lenovo Yogabook er virkelig lille og let. Foto: John Alex Hvidlykke, Lyd & Billede
Tastaturet på Lenovo Yoga Book er ét stort touchfelt. Foto: John Alex Hvidlykke, Lyd & Billede

Yoga Book kommer i fire varianter, fælles for alle er 4 GB RAM og 64 GB lager. Skærmopløsningen er 1920 x 1200 pixels. Pen og pad er inkluderet. Af ind- og udgange er der en mikro-USB 3.0-port, mikro-HDMI, samt 3,5 mm. lydudgang. Der er ikke USB-C. Jeff Meredith forklarer, at udviklingen på Yoga Book startede for tre år siden, før USB-C. Men kommende udgaver vil få USB-C.

Batteritiden er 15 timer, og batteriet oplades til 80% på 50 minutter.

Lenovo Yoga Book leveres i september. Android-udgaven vil koste EUR 499, imens Windows-udgaven koster EUR 599. Begge vil desuden blive lavet i en udgave med indbygget LTE-mobildata, som vil koste EUR 100 ekstra. Hvilke markeder den lanceres på, er dog usikkert.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.
Annonce
Annonce

Læs også

Acers chromebook-nyheder har mere power end mange PC-bærbare.
Eksternt grafikkort giver den kompakte bærbare ekstra kræfter til spil både hjemme og ude.
Hurtigere grafik, hurtigere CPU, hurtigere skærm.
Op til 2 terabyte lagring og 2800 MB/s hastighed.
Renaults ikoniske minibil bliver elektrisk, men du må vente på den.
Dårligt batteri på Sonos Move? Nu kan du skifte det selv.
Når lanceringfesten holdes på nettet, kan man lige så godt gøre det ekstravagant.
Succesforfatteren bag “Bosch” udgiver ny serie på Netflix.
Ny infotainment-skærm dækker hele instrumentbrættet.
Acers chromebook-nyheder har mere power end mange PC-bærbare.
Samsungs nye trådløse hørepropper kommer med intelligent aktiv støjreduktion.
Ligesom sidste år kommer dette års Samsung Galaxy S-serie i tre forskellige udgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra.
Sonys enorme videovæg kommer nok ikke ind i stuerne lige med det første, men det kan godt ske, at du får den at se i aktion alligevel!
Anvendelig 35 mm til Sony full-frame.
Optrapper kampen mod Sonos med Sound Bar 550.
Eksternt grafikkort giver den kompakte bærbare ekstra kræfter til spil både hjemme og ude.