TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Technics gør det igen

Den første blev udsolgt på 30 minutter, men nu kan du igen købe verdens mest berømte pladespiller.

Efter at mærket Technics genopstod for et par år siden, var det kun et spørgsmål om tid, før de måtte grave deres mest berømte produkt frem: pladespilleren SL-1200.

Det virkede fornuftigt i en tid, hvor salget af vinylplader og pladespillere bliver ved med at vokse. Der var kun én hage ved det. Pladespilleren blev lavet som en Limited Edition – SL-1200GAE, hvor der kun blev fremstillet få eksemplarer til de allermest glødende entusiaster.

Da specialudgaven blev sat til salg i april i Japan, blev de tre hundrede signaturpladespillere solgt på 30 minutter, til 20.000 kr. stykket.

Panasonic lavede dengang i alt, ja du gættede det, 1200 stykker.

Nu har de besluttet at fortsætte produktionen af afspilleren, som nu kaldes SL-1200G.

Foto: Technics
Foto: Technics

Den er næsten identisk, med J-formet arm, hastighedskontrol, stroboskop og en solid struktur, hvor en direkte drevet pladetallerken i messing og aluminium skal holde resonanser væk fra pickup’en i magnesiumarmen.

Pladespilleren er tilgængelig fra oktober 2016 til et ukendt pris. Den vejer 18 kg og bruger en kerneløs motor, som driver pladen.

Skriv en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.