Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Xperia Z5 med 4K-skærm

Sony satser hårdt med topklasse-kameramobiler, og smider hele tre udgaver af Xperia Z5 på markedet.

Skrevet af / 03/09/2015 - 07:30
Xperia Z5 med 4K-skærm

Efter forvirringen med Z4, som viste sig at være blevet til en Z3+, da den nåede til Europa, er kronologien hos Sony nu genoprettet. På IFA-messen i Berlin stillede de op med ikke mindre end tre nye modeller.

IFA_xperia-z5
Sony Xperia Z5. Foto: Sony.

Den første er standardmodellen Xperia Z5. Den store nyhed i serien er en nyudviklet kamerasensor på 1/2,3″ med hele 23 megapixels og et objektiv med blænde 2.0. Den fokuserer hurtigere, end du kan nå at blinke, nemlig 0,03 s, hvilket skulle gøre den til verdens hurtigste autofokus. Kameraet skulle give bedre billeder under dårlige lysforhold og mindre billedstøj.

Designet er opdateret, og telefonen har en fingeraftrykslæser på siden og vandtæt USB-forbindelse uden dæksel.

Xperia-serien har en 64-bit otte-kerners Snapdragon 810-processor, 32 GB lagerplads og Quick Charge 2.0 for lynhurtig opladning. MicroSD-kapaciteten er 200 GB.

Den normale Z5 har en 5,2″ skærm og kan være hvid, grafitsort, guld eller grøn. Lanceres i oktober til 5.999 kroner.

IFA_z5-compact
Xperia Z5 Compact. Foto: Sony.

Hvis du vil have en lidt mindre mobil, bør du kigge på Z5 Compact. Den har samme ydelse, men en 4,6″ skærm. Det kan være hvid, grafitsort, gul eller koral. Kommer i september til. 4.999 kroner.

IFA_Z5_Premium_gold_group
Xperia Z5 Premium. Foto: Sony.

Endelig får vi en flagskibsmodel, kaldet Z5 Premium, der har en 5,5 tommer skærm med forbløffende 4K-opløsning. Alt materiale opskaleres til 4K, og kameraet filmer naturligvis i 4K.

Sony siger, at på trods af den højtopløste skærmen, skal det kraftige 3.430 mAh batteri vare i to dage. Z5 Premium har blank i stedet for mat finish, og fås i sort, guld og krom. Pris 6.499 kroner ved lanceringen i november.

IFA-xperia_specs_DK

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lyd & Billede
Scroll to Top