IFA 2015

Rygterne var sande: Panasonics nye topmodel er en OLED med 4K opløsning og HDR!
forfatter

På IFA i Berlin lancerede Panasonic i dag sin nye 4K-OLED 65″ topmodel TX-65CZ950. Skærmen leverer billedkvalitet, der er “godkendt af Hollywood,” og betyder i følge den japanske fabrikant “en ny standard for sortniveau.” Skærmen er også forberedt for 4K-signaler med såkaldt HDR (High Dynamic Range) kvalitet, der udnytter det store kontrastforhold i det avancerede tv.

Hollywood-godkendt
Efter flere viste prototyper er Panasonic således parat med sit første produktionsklare OLED-tv, og intet skulle være overladt til tilfældigheder i udviklingen af ​​den nye topmodel. Panasonic har involveret Mike Sowa, en af ​​Hollywoods førende farvedesignere/filmkolorister til at godkende det endelige billede på TX-65CZ950.

Ved tilfredsstille mine krav til 4K-billeder demonstrerer Panasonic, at de mener det alvorligt. For mig er der ikke plads til andet end det allerbedste. Jeg fortæller historier med farver og kan ikke klare en skærm, der ikke kan videreformidle min vision. Panasonics nyeste 4K OLED-skærm har en kvalitet, som jeg normalt kun ville forvente fra professionelle skærme,” siger Mike Sowa.

Panasonicskærmen har også modtaget godkendelse den amerikanske forbrugerelektronikorganiation CEA, som for nylig har udmeldt en række tekniske krav, som et tv skal opfylde for at kunne kalde sig HDR-kompatibelt. TX-65CZ950 skulle derfor være klar til at drage fordel af det øgede kontrastforhold i det nye videoindhold fra blandt andre Netflix, og ikke mindst den nye 4K Blu-ray-format.

Det er helt sort
Panasonic gør et stort nummer ud af OLED-skærmens overlegne sortniveau, som de kalder “Absolute Black”.

Men de hævder også, at der har været en udfordring at hente de mørkeste overgange, lige over sort, frem. Panasonics erfaring med plasma-tv har imidlertid gjort det muligt. TX-65CZ950 skulle derfor være i stand til at gengive alle detaljer i de mørke områder uden tab af billedinformation.

Vi har ikke endnu hørt noget om prisen, men vi lover at pumpe Panasonics repræsentanter for mere information, når vi besøger dem på IFA-standen. Så kan vi også fortælle mere om, hvordan det nye flagskib ser ud i virkeligheden!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.