Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Ny topmodel fra Sony på IFA?

Japanerne teaser smartphone med bedre kamera.

Skrevet af / 25/08/2015 - 18:37
Ny topmodel fra Sony på IFA?

Sony Mobile skifter topmodeller lige så ofte som vi andre skifter underbukser. Altså en gang hvert halve år!

Og det er ret så ofte i en mobilverden, hvor alle konkurrenterne nøjes med at lancere nye flagskibs-produkter én gang om året.

Det er ikke længe siden, Sony Mobile lancerede Xperia Z4 i Japan (som dog fik navnet Xperia Z3+ på vores breddegrader – læs vores test her), men nu skulle Xperia Z5 allerede være på trapperne.

I hvert fald teasede Sony Mobile i England i går på deres Twitter-konto ret så kraftigt, at noget nyt er på vej.

Get ready for a smartphone with greater focus. All will become clear on 02.09.2015. pic.twitter.com/Mm7HjWKojA
— Sony Xperia GB (@sonyxperiagb) August 24, 2015

Med tweetet fulgte et uskarpt billede af en smartphone (se topbilledet over artiklen), der tager et billede af Brandenburger Tor i Berlin. Og netop den 2. september, onsdag i næste uge, holder Sony sit store pressemøde på IFA-messen i Berlin.

Ifølge 9to5google.com kan vi regne med at se både en Xperia Z5- og en Xperia Z5 Compact-model på det kommende pressemøde. Specifikationerne kan vi endnu kun gisne om, men Inquirer vover pelsen og spår, at Z5 vil komme med Qualcomms endnu ikke lancerede Snapdragon 820 processor, som firmaet fremviste første gang på Mobile World Congress i marts måned. Der er tale om en 64-bit CPU med 4 GB RAM.

Designmæssigt skal Z5 angiveligt ligne forgængerne. Dog gættes der på, at den kommende Sony-topmodel får fingeraftryksscanner, som nu er en integreret del af Android med den nyeste Marshmallow-version.

xperia-z5-540x334

Fingeraftrykslæseren skulle dog komme til at sidde på siden, hvis vi skal tro et lækket billede fra @vizileaks (herover). Samme Twitter-bruger har desuden lækket et billede (herunder), som angiveligt viser, at den kommende Xperia Z5 får USB-C opladning.

Skærmbillede 2015-08-25 kl. 18.30.38

Strømmen skulle blive leveret af et heftigt 4500 mAh-batteri, mens kameraet (der jo bliver fremhævet i Sony Mobiles egen teaser) får 4K-video og HDR baseret på en 21 eller 30 MP IMX230 CMOS-billedsensor.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lyd & Billede
Scroll to Top