IFA 2013

En strøm af IFA-produktnyheder fra Sony. HD er kodeordet på det meste. Højtopløst video, billed og lyd.
Annonce
Annonce
forfatter

Så er IFA-ballet skudt i gang. Og Sony skyder med skarpt i år. Knivskarpe billeder, skarp 4K-video, og lyd i høj opløsning. Kazuo Hirai, President og Chief Executive Officer, Sony Corporation, løftede onsdag sløret for de nye Sony-produkter.

sony_4k_2_ifa

År 2013 er året, hvor der for alvor kommer 4K-tv på markedet. Sony lancerer to nye modeller på IFA. Og flere af de eksisterende vil blive opgraderet med HDMI 2.0.

Lens Style Camera – QX10 og QX100
Cyber-shot™ QX10 og QX100 er introduktionen til et helt nyt koncept inden for digitale billeder – Lens Style Camera, som forvandler din mobil til et fremragende kamera. QX10 og QX100 forbindes trådløst til din smartphone via Wi-Fi og NFC, og kan sættes direkte på mobilen eller bruges separat til f. eks. at filme HD-video.

sony_z1_m_optik1

QX10 og QX100 er ikke forbeholdt Sonys egne smartphones. Til ære for “de frafaldne” kan man også få adaptere, der passer til konkurrenternes smartphones.

Vejledende udsalgspriser:
DSC-QX100 3.500 kr, DSC-QX10 1.700 kr.

sony_ifa_qx1_1

 

4K Handycam – FDR-AX1
4K-optagelser er ikke kun for professionelle instruktører med en hollywoodproduktion i ryggen. Nu lancerer Sony FDR-AX1, der gør det muligt at optage og forevige minderne i en fuld biografkvalitet. Kameraet lanceres i november, og der medfølger et 32GB hukommelseskort og redigeringsprogrammet Vegas Pro 12. Prisen er desværre også i HD: 40.500 kr.

sony_ifa_4k_handycam

 

Music Video Recorder – HDR-MV1
Fra øvelokalet til det verdensomspændende internet. Stjernenykkerne kan få grokraft med videorecorderen HDR-MV1, som kan optage og dele video i fuld HD hi-fi stereolyd. HDR-MV1 Music Video Recorder er i butikkerne fra begyndelsen af december 2013. Vejledende udsalgspris er 2.400 kr.

sony_ifa_hdr-mv1

 

Action Cam – HDR-AS30V
Endelig kan også actionmændene m/k gå fuld HD med det slanke Action Cam HDR-AS30V spændt fast på kroppen. Kameraet har indbygget Wi-Fi, GPS og Live-View Remote. Deling til smartphones er let via Wi-Fi og NFC. Sony Action Cam HDR-AS30V er tilgængelig fra slutningen af september. Prisen bliver 2.400 kr.

sony_actioncamera_ifa

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.
Annonce
Annonce

Læs også

Det kræver ikke særlige super-ører at høre forskel på hi-fi-udstyret. Enhver med en nogenlunde normal hørelse kan gøre det. Det handler alene om teknik og lidt øvelse.
Streaming-forstærker, der kan alt, hvad man kan tænke sig, og lidt til.
Engang var jagten på den bedste lyd enhver ung mands hobby. Nu foretrækker de fleste at nyde musikken som baggrunds-underholdning. De gamle dage vender aldrig tilbage. Men nutiden ligner lidt alligevel.
Nu kommer der endelig en Hegel-forstærker til vinylentusiaster.
BMW’s kommende elbil får rørt sig på testbanen.
Cambridge Audio DacMagic 200M har MQA-dekodning og hovedtelefonforstærker.
Høretelefonerne Nova H1 er lavet til kvinder og andre, der holder af at pynte sig med øreringe.
Lillebitte sub med uanede kræfter.
Især OnePlus 9 bliver en markant opgradering i forhold til OnePlus 8, mens skærmene ikke forandrer sig meget i forhold til sidste år.
En af de mest populære Netflix-film nogensinde får snart sin opfølger(-e?).
Det kræver ikke særlige super-ører at høre forskel på hi-fi-udstyret. Enhver med en nogenlunde normal hørelse kan gøre det. Det handler alene om teknik og lidt øvelse.
De to kinesiske mobilproducenter vil fremover udvikle produkter i fællesskab.
Nu kan du glæde dig til mere pomp, pragt, intriger – og sex – blandt det bedre borgerskab i 1800-tallet.
Reporter-udgave med kevlar
Premieren på den 25. James Bond-film flyttes til efteråret.
Med endnu en global streamingaktør på det nordiske markedet optrappes kampen om streamingabonnenterne.