TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Android-tablets til folket

Det vælter frem med nye, Android-baserede tablets. Her er to af slagsen, der fangede vores interesse på verdens største forbrugerelektronik-messe.

forfatter
Publiceret 11/09/2013 - 15:33

Selvom Apples iPad stadig dominerer tablet-markedet, så vinder tablets baseret på Googles mobile operativsystem, Android, markedsandele dag for dag. Det skortede da heller ikke på nye Android-tablets på årets IFA-messe, men to af dem gav vi lidt ekstra opmærksomhed.

Acer Iconia A3
Computer-producenten fra Taiwan var klar med en helt ny 10.1″ tablet, som de viste os i en særlig presselounge, som lå et andet sted i byen end selve IFA-messen. Der var nu rimelig tomt i loungen, da vi besøgte den, og måske havde Acer Iconia A3 fået lidt mere opmærksomhed, hvis Acer havde gjort et større nummer ud af det nye produkt i stedet for at gemme det væk i hemmelige lokaler langt væk fra offentlighedens nysgerrige blikke…

Man blev dog kørt med stil, når man blev transporteret fra IFA-messen til Acers presselounge...
Man blev dog kørt med stil, når man blev transporteret fra IFA-messen til Acers presselounge…

Og vi synes faktisk, at Iconia A3 fortjener lidt opmærksomhed, for Acer har gjort en del ud af at gøre det nye produkt så brugervenligt som muligt. Således kommer den nye tablet både med Dolby Digital Plus-lyd, som både lyder godt fra de eksterne stereo-højttalere, og som via hovedtelefoner oven i købet bliver til en virtuel 5.1 surround-oplevelse.

Acer Iconia A3
Acer Iconia A3

16:10-skærmen på 10.1″ er af typen LED IPS og kommer med en opløsning på 1280 x 800 pixels. Iconia A3 byder derudover på HDMI-udgang, indbygget 3G og Bluetooth 4.0. Processoren er en 1,2 GHz quad-core cortex A7-processor, og Iconia A3 kommer i to versioner med henholdsvis 16 og 32 gigabyte lager, der kan udvides via microSD-kort.

HDMI-udgang og plads til microSD-kort.
HDMI-udgang og plads til microSD-kort.

Vi kender endnu ingen dansk pris, men produktet kommer til at koste fra EUR 299 i Euro-landene, når det lander i butikkerne i begyndelsen af oktober måned. Det betyder, at 2.499 kroner er en realistisk dansk pris.

ASUS Fonepad Note 6
Acers største konkurrent fra Taiwan, ASUS, havde så mange tablets med på IFA, at vi kunne fylde en hel uge kun med tablet-nyheder fra ASUS, hvis det skulle være. Men det skal det ikke, så vi nøjes med at fokusere på firmaets nye Fonepad, der virker noget mere anvendelig end den første af slagsen, som vi testede for få måneder siden.

Fonepad Note 6 er en såkaldt phablet – altså en kombination af smartphone og tablet – nøjagtig ligesom Samsungs nye Galaxy Note 3 og Sony Xperia Z Ultra, som vi gav topkarakterer for nylig. Fonepad Note 6 har en Super IPS+ skærm på 6″ med fuld HD-opløsning, og så har den indbygget HSPA+ 3G og fuld mobiltelefon-funktionalitet. 10.3 mm måler den i tykkelsen, og vægten er på 210 gram, så Fonepad Note 6 altså vejer stort set det samme, som Xperia Z Ultra.

DSC09750 kopi

Interessant er det, at Fonepad Note 6 er baseret på Intels Atom-processor, hvilket blandt andet skulle give enheden en batteritid på imponerende 23 timers taletid (til sammenligning pralede Apple i går af, at den nye iPhone 5S får “imponerende 10 timers taletid”). Operativsystemet er Android 4.2 Jelly Bean, og enheden kommer med enten 16 eller 32 gigabyte lager, som kan udvides via microSD-kort.

Vi ved endnu ikke, hvornår ASUS Fonepad Note 6 lander i de danske butikker, og en officiel dansk pris kender vi heller ikke, men vi gætter på cirka 3.800 kroner.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
8 Kommentarer
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Svenske Teenage Engineering har kastet sig over arvesølvet, og har lavet en 2014-udgave af den 40 år gamle Sonab OD-11.
Det vælter frem med nye, Android-baserede tablets. Her er to af slagsen, der fangede vores interesse på verdens største forbrugerelektronik-messe.
Head-up display til bilen og computer til cyklen fik folk til at stimle sammen om montrerne hos Pioneer. Og så var der selvfølgelig også DJ-udstyr i alle størrelser.
Skrivbare Blu-ray, små lydmaskiner og lækre kameraer blev vist frem på IFA-messen.
LG viser flere lækre fjernsyn på IFA-messen. Heriblandt en opsigtsvækkende 77" OLED-prototype.
Philips lancerer ny topmodel med 4K-opløsning og Ultra Pixel HD-opskalering.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend