Nyhed

High End 2022

Alt tyder på, at High End 2022 i München var en dundrende succes.

highend2022 hr 0130

highend2022 hr 0130

Tre år efter at High End-messen havde sat nye rekorder, skulle en reduceret messe rejse sig fra asken efter næsten to år med covid-19.

Det, der af mange blev anset for den måske allervigtigste messe for high-end hi-fi, havde været meget velbesøgt. Næsten 500 udstillere tog årligt imod over 400 journalister og 20.000 betalende gæster, og messen blev behørigt dækket fra USA’s vestkyst til Japans østkyst. Alle, der var noget inden for high-end – og en del, der ikke var – var at finde på High End München.

Så hvordan ville det gå, første gang man åbnede efter en langvarig global nedlukning af samfundet? Over al forventning, skulle det vise sig.

Messen havde naturligt nok færre udstillere på færre kvadratmeter end tidligere år. Mange af de udstillere, der ellers altid var der, blev hjemme. Det gjaldt ikke kun 90 procent af de asiatiske udstillere, men også mange fra Europa og USA. De tre hovedmarkeder for high-end hi-fi.

DALI Kore. (Foto: Lasse Svendsen)

God stemning

Publikum blev først lukket ind lørdag den 21. maj, men allerede inden åbningen klokken 10 var der lange køer uden for indgangene til MOC-centeret i udkanten af München.

I dagene før havde udstillere, distributører og presse mødtes, og mange steder var gensynsglæden stor. Faktisk var der en meget positiv stemning på High End-messen, mere end før, og de fleste deltagere gik bare rundt og smilede og hilste. Og krammene sad løst.

Monitor Audio Concept 50. (Foto: Lasse Svendsen)

Gåsehud

Som sædvanlig var der meget mærkelig musik at høre, og det var meget forskelligt, hvor vellykket lyden var i de forskellige rum. Nogle af de dyreste anlæg lød slet ikke godt, ofte fordi de små rum var et problem for store højttalere og ofte favoriserer modeller med mere moderat fysik.

Men der var mange muligheder for at få en gåsehudsoplevelse, deriblandt DALI Kore og Monitor Audio Concept 50. Flere andre havde ramt plet med opsætningen i rummet, og nogle steder var lyden så god, at det nærmest ikke var til at tro. Og det var sjældent de dyreste anlæg, der stod for de største kæbetab.

En anden ting, der kendetegnede messen i år, var den enorme mængde af pladespillere, der blev vist frem. Analogt i begge ender var overalt på messen.

Vi skal heller ikke glemme Dynaudios meget interessante trådløse Focus-højttalere, som vi ikke kan vente med at teste. Det samme gælder Yamahas trådløse RN-2000A. En heftig integreret forstærker – med DAB-radio (!).

Klik på linket for at se nogle af de mest spændende lanceringer fra årets High End-messe i München.

Yamaha True Sound. (Foto: Lasse Svendsen)
Les videre
Exit mobile version