Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Laptop med foldeskærm

Lenovos computernyheder på CES viser opfindsomme skærmformater.

Skrevet af / 07/01/2020 - 14:36
Laptop med foldeskærm

Først fik vi den foldbare mobil, og nu er turen kommet til PC’erne. Bærbare computere har ganske vist altid været foldbare. Men ikke på samme måde som Lenovos nye ThinkPad X1 (artikelbilledet herover), der netop er blevet præsenteret på CES 2020. Hele maskinen er dækket af én foldbar skærm, og den kan enten bruges som andre PC’er eller foldes helt ud til tablet-format.

Skærmen er en 13,3″ OLED-skærm i 2K-opløsning, og vægten er på under 1 kg. Den forventes at komme til Europa til sommer, og ud fra den amerikanske pris på USD 2.499 gætter på en pris i nabolaget til 20.000 kroner.

Yoga med 5G

Lenovo Yoga 5G lover op til 10 gange højere nethastighed. Den dag masterne kommer. (Foto: Lenovo)

Lenovo præsenterer også Yoga 5G, der angiveligt bliver verdens første PC med integreret 5G-netværk. En ære, som den dog må dele med HP Elite Dragonfly. Yoga 5G er en supermobil 2-i-1 bærbar. Via 5G-netværket kan den levere forbindelser, der er op til 10 gange hurtigere end 4G. Yoga 5G forventes at komme i handlen i løbet af foråret, så førstepladsen må til den tid afgøres via målfoto. Vi har ikke fået en officiel dansk pris, men til USD 1.499 regner vi med ca. 12.500 kroner inklusive moms.

Laptop med e-ink i låget

En PC-nyhed, der er næsten lige så opfindsom som ThinkPad X1, er ThinkBook Plus, der også er en 2-i-en-maskine med et twist. Her er låget nemlig dækket med en e-ink-skærm af samme type, som vi kender fra e-bogslæsere.

ThinkBook Plus er en bærbar PC med en e-ink-skærm udenpå. (Foto: Lenovo)

Skærmen kan bruges til at lave illustrationer eller til at tage noter på, og det er samtidig muligt at se vigtige beskeder, selv om låget er lukket. ThinkBook Plus forventes at komme på markedet i maj til en pris på USD 1.199 (ca. 10.000 kr).

 

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alt-i-en-afspiller fra Mark Levinson

Seriøs pladespiller du har råd til

Creative-soundbar med Atmos og S-XFi

Billigere Wi-Fi 6 fra Netgear

Kommer til sommer

Bedre lyd med rumkorrektion

VIDEO: Her prøver vi den første smartphone med usynligt kamera

Syg fremtidsbil fra Mercedes

VIDEO: Elbil med storslået underholdningssystem

Acer vil sælge PC'er til Mac-brugerne

Asus: Her er den kraftigste 14" laptop

Asus sætter hastighedsrekord på gaming-skærme

0
Scroll to Top