Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

CES 2019: Styr din HTC Vive med øjnene

Se - jeg kører uden hænder! Pro-udgaven af HTC's VR-hovedsæt har fået eye tracking - og en ny lillebror.

Skrevet af / 08/01/2019 - 13:57
CES 2019: Styr din HTC Vive med øjnene

Imens vi stadig venter på det helt store gennembrud for virtual reality, har HTC taget fat på en af de store akilleshæle ved at færdes i den virtuelle virkelighed: Styringen.

På førstedagen af CES i Las Vegas lancerede HTC en opgraderet udgave af deres VR-hovedsæt, Vive Pro. Nyheden er Vive Pro Eye, der, ligesom det konkurrerende system, Tobii, gør det muligt at styre blot ved at kigge på ting i den kunstige virkelighed.

I pressemeddelelsen fra HTC fortælles der om de nye muligheder for designere og udviklere… Men det handler i sidste ende om spil. Første spiltitel på Vive Pro Eye er Major League Baseball, som demonstreres på CES. MLB Home Run Derby VR er også tilgængelig fra lanceringen.

HTC Vive Cosmos kræver ikke en dedikeret spillecomputer for enden af et kabel. Foto: HTC

HTC havde også et helt nyt hovedsæt med på pressemødet: Vive Cosmos. Det nye VR-headset fra Vive kræver ingen eksterne basestationer, og giver dermed maximal fleksibilitet. Vive Cosmos kan bruges enten hjemme eller på farten, og behøver ikke en decideret spilcomputer for at fungere.

Endelig fremviste HTC en helt ny webbrowser, specielt til VR, kaldet Firefox Reality. Den er udviklet i samarbejde med Mozilla.

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lyd & Billede
Scroll to Top