nyhed

Panasonics FZ950 og FZ800 understøtter HDR10+

Panasonics nye OLED-skærme sigter mod de rigtig kræsne TV-entusiaster.

Foto: Panasonic

Panasonic havde stor succes med sine første OLED-skærme i 2017. Den kritikerroste modelserie EZ1000 og EZ950 opfattes som nogle af de allerbedste skærme på markedet.

I år vil listen blive yderligere forbedret med de to nye FZ950- og FZ800-modelserier, begge tilgængelige i 55″ og 65″ format. Topmodellen EZ1000 fra 2017 fortsætter i et år, og bliver tilgængelig i størrelser på op til 77″.

Panasonics OLED-skærme brillerede med udsøgt billedkvalitet, og det eneste, vi savnede, var understøttelse af det dynamiske HDR-format Dolby Vision. Intet tyder på, at vi får dette at se i år heller. Til gengæld har Panasonic samarbejdet med Samsung om at udvikle et nyt HDR-format med dynamiske metadata – HDR10+.

EZ950 og EZ800 er de første OLED skærme med understøttelse af det nye format. Derudover arbejder Panasonics ingeniører naturligvis hårdt på at presse mere ydelse ud af ​​billedbehandlingen. De nye modeller får en opgraderet HCX-processor. En af de største nyheder bør være en ny “Dynamic Look Up Table”, der tilpasser farverummet kontinuerligt og dynamisk til kildematerialet for at give den bedste ydelse i hver enkelt scene. Dette vil give betydelige forbedringer i kontrast, farve og ikke mindst detaljer i mørke områder, som altid har været en af ​​Panasonics store styrker.

Forbedret kalibrering

Efter feedback fra professionelle brugere har Panasonic også forbedret kalibreringssystemet i de nye OLED-modeller med mere præcise controllere. FZ950 og FZ800 understøtter ISF-kalibrering med nye målepunkter for 5 % og 2,5 % luminans. De nye modeller understøtter selvfølgelig også CalMAN AutoCal (automatisk kalibrering).

Alt tyder på, at Panasonics nye 2018 OLED-modeller vil være guf for de mest kræsne fotoentusiaster, og vi ser frem til at tage dem i nærmere øjesyn. Lyd & Billede deltager i en eksklusiv demo af de nye Panasonic-modeller i Las Vegas senere på ugen, og vi vender tilbage med vores erfaringer derfra!

Les videre
Exit mobile version