Onkyo udsender ny pladespiller

Onkyo har en lang historie med pladespillere bag sig, men den ligger mange år tilbage. Nu er de imidlertid på banen igen med en prisrimelig model i klassisk design.

Efter udseendet at dømme kunne den lige så godt have været lanceret i 1975. Men selvom designet ser 40 år gammelt ud, er Onkyo CP-1050 en helt ny pladespiller. Og i modsætning til så godt som alle andre pladespillere bruger den ikke remdrift, men er i stedet direkte drevet med en vibrationsløs elektromotor.

Direct drive var forholdsvis almindeligt i tidligere tider, og argumentet var dengang, at man fik mere stabil drift med større omdrejningsmoment. Men efter at den mest navnkundige direkte drevne pladspiller, Technics SL1210, gik ud af produktion i 2010, har scenen været overladt til remdrift.

Onkyo-spilleren har (nødvendigvis) elektronisk skift af hastighed, og leveres med en MM-pickup færdigmonteret, så man bare skal slutte pladespilleren til, og finde LP’erne frem. Så vidt vi kan se, har den også højdejustering af den s-formede arm, som også har aftageligt pickuphus. Det åbner for spændende opgraderingsmuligheder med andre pickuper.

Pladespilleren, som ventes at koste ca. 4.500 kroner, har almindelige RCA-bøsninger på bagsiden, så man selv kan bestemme kabelkvaliteten.

Les videre
Exit mobile version