Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Trådløst og enkelt musiksystem fra B&O

Trådløst og næsten usynligt musiksystem spiller musik hvor som helst med en enkelt berøring.

Skrevet af / 09/01/2014 - 12:29
Trådløst og enkelt musiksystem fra B&O

Smartphones har gjort det let at spille musik i form af digitale filer eller streamingtjenester. Men musikken bliver ofte i telefonen i stedet for at blive spillet på det “rigtige” musikanlæg, da det tager for lang tid at tænde for musiksystemet og oprette forbindelse.

Det lover B&O at lave om på med BeoSound Essence. Her er én enkelt berøring nok til at åbne for musikken. Systemet tilbyder enkel adgang til digitale musiktjenester i skyen, på pc, netværksdrev, smartphone eller tablets.

Anlægget består af en en fjernbetjeningsboks, der f.eks. kan monteres på væggen ved siden af en lyskontakt. Det kræver kun en enkelt berøring. Tryk igen for at skifte nummer eller netradiostation, eller tryk for at justere lyden eller slukke den helt. Den aktive elektronik, som klarer resten, er anbragt i en boks, der kan gemmes af vejen. Boksen er kernen i systemet, der gør det muligt at streame musik via AirPlay, DLNA, Spotify Connect, QPlay og tusindvis af netradiostationer verden over. Ud over systemet kræves et sæt aktive højttalere eller en sæt traditioneller højttalere i selskab med en forstærker.

bogo_essence3
BeoSound Essence består af en eller flere fjernbetjeninger, samt en elektronikboks, som kan gemmes af vejen.

Studier i marken
De seneste år har Bang & Olufsen undersøgt, hvordan folk lever med digital musik, blandt andet på firmaets årlige Innovation Camp om konceptdesign og produktudvikling fokuseret på at fremme nyskabelser inden for lyd og design.

“BeoSound Essence handler om at give folk nem adgang til deres yndlingsmusik i ægte Bang & Olufsen kvalitet”, forklarer CEO Tue Mantoni.

“Ud fra vores kulturelle og adfærdsorienterede undersøgelser af folks musikforbrug har vi udviklet markedets enkleste brugergrænseflade til dem, der nægter at gå på kompromis med kvaliteten. BeoSound Essence bygger på Bang & Olufsens erfaring inden for brugeradfærd og produktteknologi samt tradition for at gå ad nye veje for at forenkle tingene.”

BeoMusic app’en
I forbindelse med lanceringen af BeoSound Essence præsenterer Bang & Olufsen samtidig BeoMusic appen, der gør det nemt at styre musikken fra både iOS- og Android-enheder. App’en kan både styre anlæggeter og give adgang til de globale netradiostationer.

bogo_essence_2

Tilgængelighed og pris
Systemet kan købes fra april. Den vejledende udsalgspris er 5.995 kr for et komplet musiksystem, bestående af fjernbetjeningen med vægbeslag og elektronikboksen. Ekstra vægmonterede eller fritstående fjernbetjeninger koster 1.100 kr. pr. stk. Dertil skal lægges prisen på aktive højttalere.

B&O Essence

Bemærk: AirPlay-kompatibilitet afventer endelig godkendelse.

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

0
Lyd & Billede
Scroll to Top