Smart tv-producentene har gennem flere modelgenerationer forsøgt at gøre deres tv rigtig smarte. Nu ser det ud til, at mange er i gang med at opgive at klare det på egen hånd.
Mens LG købte et mobil-styresystem og byggede det om, er Philips gået til mægtige Google for at få hjælp til sin nye smart-platform. Deres nye topmodeller er udstyret med Android, nærmere bestemt version 4.2 Jelly Bean, som oprindelig er udviklet til bærbare enheder, men som nu tilpasses til TV-brugerfladen. I kombination med en quad-core-processor og 4 GB RAM skal det give en potent smart-tv løsning med rigelig datakraft, og et godt udvalg af apps via Google Play.
Med Android i fjerneren kan Philips’ tv kommunikere problemfrit med smartphones og tablets, der også kører Android. Men de kan også fint dele indhold med Apple iOS-enheder og bruge dem som fjernbetjening.
Tv’ene er heller ikke låst til Android på indholdssiden. Mange eksisterende apps, som Netflix og andre tjenester vil være tilgængelige via den eksistererende Philips Smart tv-portal. Det ville dog ikke undre os, hvis flere tv-relaterede tjenester fremover vil blive skræddersyet til Googles egen platform.
I Googles egen app-butik findes mange interessante apps, herunder mange kendte og kære spiltitler. Og selv om ikke alle er lige godt tilpasset tv-skærmen, vil det forhåbentlig bedre sig i takt med, at antallet af Android-baserede tv stiger.
Spillene kan styres med fjernbetjening, mobil, tablet eller – allerbedst – med en trådløs spilcontroller, som tilbydes fra blandt andre Logitech. Og det fungerer overraskende godt: Spilbarheden og den grafiske kvalitet er selvsagt ikke på højde med en moderne spilkonsol. Men af noget der er indbygget i et tv at være, fungerer det godt – ikke mindst som lettilgængelig underholdning i reklamepauserne.
I første omgang vil kun være Philip dyrere tvmodeller blive udstyret med Android. Og først med den nye 8000-serie, som introduceres i andet kvartal 2014.