CES 2014

Topmodellerne i Philips nye 2014-serie kommer med Android styresystemet fra Google. Det åbner blandt andet for bedre smart tv-funktionalitet og flere apps - herunder langt flere spil.
Annonce
Annonce
forfatter

Smart tv-producentene har gennem flere modelgenerationer forsøgt at gøre deres tv rigtig smarte. Nu ser det ud til, at mange er i gang med at opgive at klare det på egen hånd.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mens LG købte et mobil-styresystem og byggede det om, er Philips gået til mægtige Google for at få hjælp til sin nye smart-platform. Deres nye topmodeller er udstyret med Android, nærmere bestemt version 4.2 Jelly Bean, som oprindelig er udviklet til bærbare enheder, men som nu tilpasses til TV-brugerfladen. I kombination med en quad-core-processor og 4 GB RAM skal det give en potent smart-tv løsning med rigelig datakraft, og et godt udvalg af apps via Google Play.

Med Android i fjerneren kan Philips’ tv kommunikere problemfrit med smartphones og tablets, der også kører Android. Men de kan også fint dele indhold med Apple iOS-enheder og bruge dem som fjernbetjening.

Tv’ene er heller ikke låst til Android på indholdssiden. Mange eksisterende apps, som Netflix og andre tjenester vil være tilgængelige via den eksistererende Philips Smart tv-portal. Det ville dog ikke undre os, hvis flere tv-relaterede tjenester fremover vil blive skræddersyet til Googles egen platform.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I Googles egen app-butik findes mange interessante apps, herunder mange kendte og kære spiltitler. Og selv om ikke alle er lige godt tilpasset tv-skærmen, vil det forhåbentlig bedre sig i takt med, at antallet af Android-baserede tv stiger.

Spillene kan styres med fjernbetjening, mobil, tablet eller – allerbedst – med en trådløs spilcontroller, som tilbydes fra blandt andre Logitech. Og det fungerer overraskende godt: Spilbarheden og den grafiske kvalitet er selvsagt ikke på højde med en moderne spilkonsol. Men af noget der er indbygget i et tv at være, fungerer det godt – ikke mindst som lettilgængelig underholdning i reklamepauserne.

I første omgang vil kun være Philip dyrere tvmodeller blive udstyret med Android. Og først med den nye 8000-serie, som introduceres i andet kvartal 2014.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.
Annonce
Annonce

Læs også

4K-laserprojektorer har hidtil været frygtelig dyre, men det agter LG at gøre noget ved.
Samsung har fornyet deres flagskibe. Nu endelig med rumkorrektion – og AirPlay 2.
Optrapper kampen mod Sonos med Sound Bar 550.
Laser giver kraftigt lys i op til 150 tommers størrelse.
De to kinesiske mobilproducenter vil fremover udvikle produkter i fællesskab.
Nu kan du glæde dig til mere pomp, pragt, intriger – og sex – blandt det bedre borgerskab i 1800-tallet.
Reporter-udgave med kevlar
Premieren på den 25. James Bond-film flyttes til efteråret.
Med endnu en global streamingaktør på det nordiske markedet optrappes kampen om streamingabonnenterne.
Nye smart-låse, som du kan snakke til - og som kan tale med dine andre smart-enheder.
Får øget rækkevidde og bedre plads.
Streaming-forstærker, der kan alt, hvad man kan tænke sig, og lidt til.
I går havde den nye kompakt-SUV Mercedes-Benz EQA officiel verdenspremiere. Se video fra lanceringen her!
Gør dig klar til endnu hurtigere trådløst internet: Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første router med Wi-Fi 6E!
I dag indsættes Joe Biden som USA’s 46. præsident, og amerikanerne, verdenen og den frie presse kan lægge et fire år langt mareridt bag sig.
Så meget lyd som muligt fra små kabinetter.