Search
Generic filters

Lysstærk vidvinkelzoom

Med 12-24 mm og blænde 2.8 er Sonys G Master-zoom det vildeste i verden.

Man skulle ikke tro, at Sony-fotograferne havde brug for endnu en vidvinkelzoom, men her er FE 12-24mm f2.8 GM. Den allermest lysstærke zoom med præcis dette brændviddeområdet. Hvis nogen føler, at de har set den før, kan det være den anden 12-24 mm zoom, Sony producerer – den med lysstyrke 4.0. Eller måske Sigmas lignende 14-24/2.8.

Den nye 12-24 er en del større, blænde 2.8 stiller store krav til optikken i objektivet, og se bare på frontelementet. Her er tale om avanceret optisk teknologi. Selv ikke Sonys FE 16-35/2.8 har så meget glas.

Sony FE 12-24mm f2.8 G Master, som den hedder, har nogle ret seje teknologiske løsninger i forhold til optisk lag og mekanisk konstruktion.

Bag det enorme frontelement sidder tre af Sonys SA Extreme asfæriske linseelementer, tre ED (Extra Dispersion)-elementer og to Super ED-elementer og et ekstra asfærisk element.

Objektivet har også internfokus, manuel fokusring og programmerbar funktionsknap, og der medfølger en skabelon til fotografer, som har brug for at tilklippe filtre, som placeres i en tilpasset filterholder bag det bagerste linse-element.

annonce

Det vises ikke på billederne, men der er ni afrundede blændelameller her, og fire af Sonys XD-fokusmotorer er grupperet i par, og Sony hævder, at deres autofokus er lynhurtig og støjsvag.

annonce

Det voldsomme front-element har en ekstra “glat” overflade til finere tegning af kanterne på uskarpe baggrunde, også kaldet bokeh.

Den ekstreme Sony-zoom er til salg fra august 2020, og prisen er angivet til 25.500 kroner.

Her er en video, Sony har lavet:

annonce
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Logitech kapper kablet på sit gaming-hovedsæt, der er udviklet i samarbejde med profesionelle spillere.
  Sådan kommer Huaweis næste Mate 40-serie til at se ud.
  Den ser retro ud, men JBL 4349 er en splinterny tovejs studiehøjttaler – med en 12 tommers bas-enhed og et stort diskanthorn.
  Quick Charge 5 lover halv opladning af et typisk smartphonebatteri på bare fem minutter.
  Halvt oversat Amazon-website er lækket på nettet.
  Vi skylder ham alt. Uden Nikola Tesla ville den moderne teknologi ikke eksistere.
  JBL LIVE 400BT forsvinder fra sortimentet hos flere elektronikkæder på grund af mistanke om sundhedsfarlige mængder af kræftfremkaldende stof.
  Apple bekræfter nu, hvad mange har haft mistanke om: Det varer lidt, inden vi kan købe iPhone 12.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  OnePlus 8 Pro (kamera)

  Vejl.pris 7000 kr Stærk oprykning af OnePlus kamera

  Sony Xperia 1 II (kamera)

  Vejl.pris 8500 kr Skyder som et systemkamera

  Xiaomi Mi 10 Pro (kamera)

  Vejl.pris 8000 kr Billigmærket Xiaomi slår til med et glimrende kamera

  6 kameramobiler

  Vejl.pris kr Mobilerne, der tager de bedste feriebilleder
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.