CES 2021: Lav din egen musik med 360 graders lyd fra Sony

Sony lancerer 360 Reality Audio Creative Suite til uafhængige musikere og artister.
Annonce
Annonce
forfatter

Sonys lydformat 360 Reality Audio bruger et stereomusiksignal til at skabe en omsluttende boble af lyd omkring lytteren via almindelige hovedtelefoner. Der findes bl.a. et udvalg af 360 graders musik på Tidal og Deezer.

Formatet har ikke helt fået fodfæste, men nu vil Sony gøre det lettere for uafhængige musikere og producenter at præsentere deres musik i 360 grader.

360 Reality Audio Creative Suite

Sammen med Virtual Sonics har Sony udviklet ny software til at lave musik og andet indhold med 360 graders objektbaseret surround-sound. Programmet hedder 360 Reality Audio Creative Suite og skal gøre det lettere at lave indhold med 360 Reality Audio for kunstnere og lydproducenter.

Det er en plugin, der fungerer sammen med ens eksisterende arbejdsstation, så plugin’en skal altså fungere, uanset om man bruger Logic, Cubase, Pro Tools, FL Studio eller Vegas. Virtual Sonics lancerer softwaren i slutningen af januar via datterselskabet Audio Features.

Læs også
Den nye konge af støjreduktion Endelig nogen, der slår Sony på støjreducerende hovedtelefoner. Og så er det Sony selv! WH-1000XM4 overtager tronen som markedsleder.

Stream indhold online

Ud over den nye plugin lancerer Sony og Music.com programmet Creators’ Program, der distribueres af The Orchard. Det gør det muligt at lave 360 Reality Audio-indhold ved først at bruge 360 Reality Audio Creative Suite og derefter streame sit eget indhold ud på internettet.

Se i videoen nedenfor, hvordan Grammy-vinderen Keith Harris producerer og ændrer musikken ved hjælp af 360 Reality Audio Creative Suite. Og husk at bruge hovedtelefoner!

/ registrér dig for at læse denne artikel gratis

Jeg accepterer Lyd & Billedes Vilkår og betingelser. Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve og information. Dette kommer kun et par gange om måneden. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Bekræft venligst inden tilmelding

Fortsæt med Google

eller tilmeld dig via e-mail

Glemt adgangskode? Indtast venligst din e-mailadresse. Du vil modtage en mail med et link til at lave en ny adgangskode.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
Annonce
Annonce

Læs også

Volvos første elbil har alt, hvad der skal til for at blive en bestseller, men der er et par ting, man skal være opmærksom på.
Volkswagens elektriske fanebærer efter e-Golf har meget at bevise. ID.3 tilbyder meget godt, men er ikke fri for børnesygdomme.
Hvis Hyundai Kona Electric er lidt hverdagsagtig, så er lyden fra musikanlægget det stik modsatte. Elbilen har også alt, hvad man kan forvente af moderne faciliteter.
Efter en tur i Honda e virker det meste andet gammeldags.
I går havde den nye kompakt-SUV Mercedes-Benz EQA officiel verdenspremiere. Se video fra lanceringen her!
Kan det blive det næste store inden for billyd?
Renaults ikoniske minibil bliver elektrisk, men du må vente på den.
Nye smart-låse, som du kan snakke til - og som kan tale med dine andre smart-enheder.
Får øget rækkevidde og bedre plads.
Streaming-forstærker, der kan alt, hvad man kan tænke sig, og lidt til.
I går havde den nye kompakt-SUV Mercedes-Benz EQA officiel verdenspremiere. Se video fra lanceringen her!
Gør dig klar til endnu hurtigere trådløst internet: Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første router med Wi-Fi 6E!
I dag indsættes Joe Biden som USA’s 46. præsident, og amerikanerne, verdenen og den frie presse kan lægge et fire år langt mareridt bag sig.
Så meget lyd som muligt fra små kabinetter.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
Streaming-giganten har sikret sig Gal Gadots næste film.
Under CES 2021 viste Razer en gaming-stol frem med udrullelig OLED-skærm! Mon den også kan give massage?
Engang var jagten på den bedste lyd enhver ung mands hobby. Nu foretrækker de fleste at nyde musikken som baggrunds-underholdning. De gamle dage vender aldrig tilbage. Men nutiden ligner lidt alligevel.
De mest eksklusive surround-processorer fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får langt om længe sidste skrig inden for videokort. Bl.a. med 8K.