Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

CES 2021: Lav din egen musik med 360 graders lyd fra Sony

Sony lancerer 360 Reality Audio Creative Suite til uafhængige musikere og artister.

Skrevet af / 12/01/2021 - 12:51
CES 2021: Lav din egen musik med 360 graders lyd fra Sony

Sonys lydformat 360 Reality Audio bruger et stereomusiksignal til at skabe en omsluttende boble af lyd omkring lytteren via almindelige hovedtelefoner. Der findes bl.a. et udvalg af 360 graders musik på Tidal og Deezer.

Formatet har ikke helt fået fodfæste, men nu vil Sony gøre det lettere for uafhængige musikere og producenter at præsentere deres musik i 360 grader.

360 Reality Audio Creative Suite

Sammen med Virtual Sonics har Sony udviklet ny software til at lave musik og andet indhold med 360 graders objektbaseret surround-sound. Programmet hedder 360 Reality Audio Creative Suite og skal gøre det lettere at lave indhold med 360 Reality Audio for kunstnere og lydproducenter.

Det er en plugin, der fungerer sammen med ens eksisterende arbejdsstation, så plugin’en skal altså fungere, uanset om man bruger Logic, Cubase, Pro Tools, FL Studio eller Vegas. Virtual Sonics lancerer softwaren i slutningen af januar via datterselskabet Audio Features.

Læs også Den nye konge af støjreduktion Endelig nogen, der slår Sony på støjreducerende hovedtelefoner. Og så er det Sony selv! WH-1000XM4 overtager tronen som markedsleder.

Stream indhold online

Ud over den nye plugin lancerer Sony og Music.com programmet Creators’ Program, der distribueres af The Orchard. Det gør det muligt at lave 360 Reality Audio-indhold ved først at bruge 360 Reality Audio Creative Suite og derefter streame sit eget indhold ud på internettet.

Se i videoen nedenfor, hvordan Grammy-vinderen Keith Harris producerer og ændrer musikken ved hjælp af 360 Reality Audio Creative Suite. Og husk at bruge hovedtelefoner!

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Latterligt billigt fra HiFiMAN

B&O Atelier Edition i nordlysfarver

Topliste: Hørepropper og hovedtelefoner til påskeferien

Forbedret hørelse med AirPods Pro

Held og lykke med at købe disse

De bedste hørepropper får en afløser

Skullcandy: GROM-lyd til børneører

Endnu bedre Accentum fra Sennheiser

Forstærkere fra HiFiMAN

Beyerdynamic fejrer 100 år med specialudgave

Bruger solen som kraftværk

Støjreducerende hørepropper fra OnePlus

0
Lyd & Billede
Scroll to Top