Search
Generic filters

KD-48A9: Lille OLED-kraftkarl fra Sony

Sonys mindste og hidtil bedste (?) OLED-TV kommer i august.

Det er ikke alle, der drømmer om en stor 65-tommer på væggen: Nogle vil hellere have et kompakt TV, hvad enten det skyldes pladsmangel eller æstetiske hensyn. Men de behøver ikke gå på kompromis med kvaliteten af den grund!

Nu har Sony nemlig udklækket et lille TV i high-end-klassen. Med et kontrastrigt OLED-panel på sparsomme 48 tommer og med usynlige højttalere på indersiden kan KD-48A9 hurtigt blive et af de vildeste kompakte TV’er på markedet i år.

Sony KD-48A9. (Foto: Sony)

Sony KD-48A9 er den mindste model i den nye A9-serie, også kendt som Master Series, der udgør Sonys allerbedste OLED-skærme. Flere skærmstørrelser er ventet i løbet af efteråret, men den første er altså denne splinternye 48-tommer: Det er nemlig først nu, i 2020, at denne størrelse bliver tilgængelig i OLED-kvalitet. Sony-skærmen kan forudbestilles nu med forventet levering i slutningen af august.

Potent billedkvalitet

A9-serien benytter Sonys vildeste billedprocessor, X1 Ultimate, der byder på billedforbedrende finesser som bl.a. Pixel Contrast Booster (forbedrer farve og kontrast i lyse områder) og X-Motion Clarity, der sørger for jævne og glidende bevægelser. Den har også Ambient Optimization, som automatisk tilpasser billed- og lydgengivelsen efter lys- og akustikforhold i omgivelserne. KD-48A9 er i øvrigt et Android-baseret TV med Google Assistant, Google Play Butik og Chromecast indbygget. Det understøtter både Dolby Vision og Dolby Atmos lydprocessering, også med HDMI eARC lydudgang, men såvidt vi kan tyde Sonys specifikationer har det ikke de sidste nye HDMI 2.1-indgange, men bare almindelige 2.0b. Det er lidt synd, da LG’s varslede 48 tommers OLED48CX kan skilte med fuld HDMI 2.1-understøttelse.

Skjulte højttalere

Det er glædeligt, at KD-48A9 kommer med Acoustic Surface Audio – Sonys usynlige højttalere – på indersiden. Små ”aktuatorer” vibrerer billedpanelet i takt med lydsignalet og sørger for, at lyden sendes direkte ud fra panelet. Således kan den kompakte 48-tommer sandsynligvis klare sig godt uden eksterne højttalere – i hvert fald hvis vi kan følge vores positive lyderfaringer med tidligere Sony OLED’er. Alt dette er med til at gøre KD-48A9 til et interessant alternativ i kompaktklassen. Men smager det, så koster det!

Pris og tilgængelighed

Sony KD-48A9 får en vejledende pris på 14.000 kroner og kan forudbestilles i udvalgte lande i Europa. Det forventes at være fuldt tilgængeligt inden udgangen af august.

annonce
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Quick Charge 5 lover halv opladning af et typisk smartphonebatteri på bare fem minutter.
  Halvt oversat Amazon-website er lækket på nettet.
  Vi skylder ham alt. Uden Nikola Tesla ville den moderne teknologi ikke eksistere.
  JBL LIVE 400BT forsvinder fra sortimentet hos flere elektronikkæder på grund af mistanke om sundhedsfarlige mængder af kræftfremkaldende stof.
  Apple bekræfter nu, hvad mange har haft mistanke om: Det varer lidt, inden vi kan købe iPhone 12.
  Nu kan du cruise med 350 km/t, mens du lytter til perfekt timede rytmer fra Naim!
  Billeder af Samsung Galaxy Z Fold 2 lækket på internettet.
  Efter tysk test viste tilstedeværelse af kræftfremkaldende stoffer, fjerner elektronikkæden POWER hovedtelefoner fra hylderne i hele Norden.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Sony XH9005 (KD-65XH9005)

  Vejl.pris 12990 kr God til sport og spil

  LG NANO 90 (65NANO906)

  Vejl.pris 12990 kr Kanonstærk kontrast

  LG OLED GX Gallery OLED

  Vejl.pris 27990 kr OLED på udstilling

  Samsung The Sero QE43LS05T

  Vejl.pris 11990 kr Dit eget Instagram-TV
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.