Search
Generic filters

IFA 2019: Hovedtelefoner fra DALI

DALI overrasker med to trådløse hovedtelefoner, henholdsvis med og uden ANC.

Danske DALI er ikke bare først og fremmest, men ene og alene kendt som en højttalerfabrik (navnet står for Danish Audiophile Loudspeaker Industries). Men på IFA-messen i Berlin bryder firmaet med traditionen, og lancerer en serie af hovedtelefoner. Hvorfor nu det?

I bund og grund ser jeg hovedtelefoner som højttalere,” siger direktør Lars Worre fra DALI, da vi torsdag eftermiddag taler med ham på messestanden, hvor der stadig hamres og bankes og sættes vægge op inden den officielle åbning.

Så skulle den være sat på plads. Men Lars Worre mener, at en hel del producenter af hovedtelefoner springer over, hvor gærdet er alt for lavt. Uden at han af den grund vil nævne navne.

Vi startede med at kigge efter OEM-enheder til hovedtelefoner, men kvaliteten var alt for lav,” siger  Lars Worre. Det gælder i følge ham både membrankvalitet, kantophæng (som ofte undlades helt) og svingspolen. Han fremviser en ikke navngivet hovedtelefondriver  ved siden af DALIs egen. Og uden at man kan konkludere på baggrund af opbygning alene, ligner DALIs driver en højttalernehed, bare i mindre målestok. Med kantophæng og membran i langfibret papir.

Driveren i DALI iO er opbygget på samme måde som en højttalrenhed. Foto: John Alex Hvidlykke, L&B

 

Men hvorfor hovedtelefoner fra DALI? Er der ikke mere end nok hovedtelefoner allerede?

Det er jo der, markedet bevæger sig hen. Og det er der ikke nødvendigvis noget galt i,” siger Lars Worre. Han fortsætter:

annonce

Du og jeg er jo vokset op med hi-fi. Man kan måske betragte hovedtelefoner som vore dages konfirmationsanlæg. I stedet for et par højttalere og en forstærker har man et sæt hovedtelefoner og en smartphone.

annonce

Lars Worre understreger, at ideen om hovedtelef0ner fra DALI langt fra er ny. Firmaet var for år tilbage langt fremme med et hovedtelef0nprojekt, som dog blev skrinlagt.

Man kunne simpelt hen ikke laver en hovedtelefon i den rigtige kvalitet dengang”, sigerLars Worre. På det tidspunkt eksisterede der ikke trådløs overførsel i den rigtige kvalitet. Og digitalteknikken er også nået virkelig langt.

Den nye hovedtelefon har fået navet iO, og kommer i to udgaver. Fælles for begge er, at der er tale om lukkede, trådløse over-ear-hovedtelefoner. Ud over Bluetooth (med support for aptX HD) kan de også bruges med analogt kabel, samt direkte digitalt med USB-C.

Topmodellen, iO-6, har indbygget elektronisk støjreduktion. Lillebror, iO-4, er identisk med iO-6, bortset fra støjkorrektionen. Da også batteriet er det samme, opnår den en batteritid på hele 60 timer.

annonce

Vi prøvelyttede iO-6 kort på standen i et særligt “flysimulator-lokale” med kunstig flykabine-støj, og både støjreduktionen og lydkvaliten virkede lovende. Vi vender selfølgelig tilbage med en test, når vi kan lægge hånd på prøver af iO-6 og iO-4.

Den danske pris var ikke helt fastlagt på messen, men forvent en pris i omegnen af 3.000 kroner for iO-6 og godt 2.000 kroner for iO-4.

Direktør Lar Worre fra DALI forklarer om teknikken i iO-6. Foto: John Alex Hvidlykke, L&B

Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Moonraker var kodenavnet på Nokias smart-ur, som blev droppet af Microsoft efter opkøbet af den finske mobilproducent.
  ViacomCBS udvikler deres egen streaming-tjeneste, som skal lanceres næste år.
  En af årets største filmlanceringer fra Walt Disney, Mulan, udsendes nu direkte på streaming-tjenesten Disney+.
  I første omgang bliver det alene Android-brugerne, der får glæde af at streame spil som to-go på mobilen.
  SSD er nu standard i alle Apples iMacs.
  Samsung har netop lanceret Galaxy Note 20 og Galaxy Note 20 Ultra. Teknologien kender vi, men begge modeller byder på design og finesser, der virker yderst lovende.
  Udover Samsung Galaxy Note 20-serien har Samsung i dag lanceret Samsung Galaxy Tab S7 og Tab S7+, Samsung Galaxy Watch 3, Samsung Galaxy Buds Live og sidst, men ikke mindst, Samsung Galaxy Z Fold 2.
  En lækket YouTube-video ser ud til at afsløre nye oplysninger om Sonys støjreducerende hovedtelefoner.

  Aktuelle tilbud

  Annonce
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.