Nyhed

Verdens mindste “hovedtelefoner” er et par øreringe

Høretelefonerne Nova H1 er lavet til kvinder og andre, der holder af at pynte sig med øreringe.
forfatter

Der er mange sjove ting på Kickstarter. Denne gang handler det om verdens mindste hovedtelefoner – i form af et par perleøreringe. Nova H1 Audio Earrings er prydet med ægte ferskvandsperler og sidder på øreflippen som et par almindelige øreringe. Altså ikke i øregangen, men udenfor. Men de skulle spille lyd som et par hørepropper, og man kan også føre samtaler med dem.

“For første gang i lydbranchen er her et produkt lavet for at imødekomme kvinders behov og smag. Vi har ikke bare lavet et produkt og malet det lyserødt – vi har også løst et problem, som mange kvinder står over for: At jonglere øreringe og hovedtelefoner, hår og nu også mundbind,” skriver Nova i deres kampagnemateriale.

Da øreringene ikke blokerer øregangene, kan man høre, hvad der foregår omkring én, på godt og ondt.

Nova H1 som clips i sølv. (Foto: Nova Audio)

“Holder hele dagen”

Nova H1 kan spille musik kontinuerligt i tre timer, før de skal lades op i deres rejse-etui. Men da de har en Ultra Sleep-tilstand, når de ikke spiller musik eller bruges til samtaler, skulle de kunne holde dagen ved normal brug. Det betyder, at man skal kunne bære dem lige så længe, som man normalt ville bruge et par almindelige øreringe.

Nova H1 bliver både tilgængelige som clips og ørestikker og enten i sølv eller gulddublé.

Nova H1 som ørestikker i gulddublé. (Foto: Nova Audio)

Speciel teknologi

For at få lyd ud af en ørering, der ikke er placeret i øregangen, har Nova taget patent på en teknologi, som de helt enkelt kalder Directional Sound. Det drejer sig sandsynligvis on en kombination af digital signalbehandling (DSP) og flere små transducere, der skaber et interferensmønster, så al lyd, der ikke sendes direkte mod ørekanalen, annulleres akustisk. Det vil sige, at det kun er brugeren selv, der kan høre den musik, som kommer ud af øreringene.

Hvor godt det lyder, må vi vente og se. Den manipulation, der kræves for at “stråleforme” lyden fra øreflippen til øregangen, kan hurtigt få det til at lyde underligt, og desuden bruges meget af energien til at annullere lyd i stedet for at gøre den hørbar. Så vi forventer kompromiser, både når det gælder dynamik i hele frekvensområdet og især energi i basregisteret. Men det står tilbage at høre.

Vi har bestilt et par Nova H1 til test, så må vi se.

Nova H1 er med ægte ferskvandsperler. (Foto: Nova Audio)

Pris og tilgængelighed

Prisen er ikke fastlagt i skrivende stund, men billige bliver de ikke. Nova forudsiger, at H1 vil koste omkring 500-600 euro. Billigere, hvis man bestiller via Kickstarter.com.

Det nøjagtige tidspunkt for lanceringen er heller ikke officielt endnu, men Kickstarter-kampagnen starter i begyndelsen af februar. Man kan dog reservere dem med 40 procent rabat allerede nu, hvis man følger dette link.

Fakta
  • Perlen på 9 mm rummer al elektronik. Batteriet sidder i bagenden af øreringene.
  • Ferskvandsperler på clips eller ørestikker af sølv eller gulddublé. Begge dele uden nikkel.
  • Vejer ca. 7 g pr. ørering.
  • Fungerer i mono og stereo.
  • 3 timers aktiv brug, 20 timer ekstra fra rejse-etui.
  • Duer med både iOS og Android.

nova-audio.com

(Foto: Nova Audio)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.