Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Trådløse topmodeller i Sonys 1000X-serie

Sony udvider sin 1000X-familie med tre nye hovedtelefoner. To med støjreduktion, som nu kompenserer for atmosfærisk tryk.

Skrevet af / 03/09/2017 - 17:34
Trådløse topmodeller i Sonys 1000X-serie

Sony vil tage støjreduktion til nye højder ved at analysere lufttrykket i omgivelserne, f.eks. en flykabine, og optimere støjreduktionen derefter. Som med MDR-1000X er støjreduktionen også skræddersyet til lytterens øre, ved at et lydsignal sendes ind i øret og måles på vejen tilbage.

Sony WH-1000XM2

WH-1000XM2 i sort. Foto: Sony

 

Trådløse hovedtelefoner bliver bedre

MDR-1000X har været blandt markedets bedst sælgende trådløse hovedtelefoner med støjreduktion. De udgår nu og erstattes af WH-1000XM2, som har det nye støjreduktionssystem. Desuden vil den nye model have en bedre batterilevetid end forgængerens 20 timer. Vi har store forventninger til dette og vil teste det, så snart vi kan!

Ørepropper med støjreduktion

Hvis du synes, at traditionelle hovedtelefoner er for store til at have med i bagagen, kan svaret være hørepropmodellen WI-1000X. Også denne streamer trådløst fra mobiltelefonen med Bluetooth, og den har samme støjreduktion. Elektronikken er gemt i en nyudviklet nakkebøjle.

Sony WF-1000X

WF-1000X er helt trådløse hørepropper. Foto: Sony

 

Helt trådløse propper

Men stjernen i den nye familie må være WF-1000X. Her taler vi helt trådløse hørepropper. Du placerer en i hvert øre, og de to synkroniseres trådløst sammen. Voila! Helt trådløs lyd.

Sony WI-1000X prototype
Vi så en prototype af WI-1000X i Las Vegas i januar, hvor batterilevetiden blev et tema. Foto: Geir Gråbein Nordby

 

Vi så en prototype af disse hørepropper på CES i Las Vegas tidligere i år. Batteriets levetid var blandt de ting, vi spekulerede på, da de tilsvarende propper fra konkurrenterne normalt kun klarer tre timers spilletid på en opladning. Svaret var dengang, at der blev arbejdet på sagen, og at man aldrig ville frigive dem på markedet, hvis de ikke kunne opnå en bedre batterilevetid end det. Vi har endnu ikke set de endelige specifikationer, men håber på mindst fem timer.

App

Alle tre hovedtelefonmodeller får forbedret funktionalitet, hvis du downloader Sonys nye Headphone Connect-app. Derefter får du adgang til EQ-funktioner og verdens første aktivitetsdetektering, som gør det muligt at skræddersy støjreduktionen, f.eks. ved automatisk at slukke for den eller lukke omgivelseslyd ind, afhængigt af hvor og hvordan du bruger dem, og hvad du vil høre.

Pris og tilgængelighed

De nye Sony-hovedtelefoner vil være tilgængelige fra september 2017 til følgende priser:

WF-1000X: Ca. 2.000 kr.
WI-1000X: Ca. 2.500 kr.
WH-1000XM2: Ca. 3.200 kr.

sony.dk

 

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Latterligt billigt fra HiFiMAN

B&O Atelier Edition i nordlysfarver

Topliste: Hørepropper og hovedtelefoner til påskeferien

Forbedret hørelse med AirPods Pro

Held og lykke med at købe disse

De bedste hørepropper får en afløser

Skullcandy: GROM-lyd til børneører

Endnu bedre Accentum fra Sennheiser

Forstærkere fra HiFiMAN

Beyerdynamic fejrer 100 år med specialudgave

Bruger solen som kraftværk

Støjreducerende hørepropper fra OnePlus

0
Lyd & Billede
Scroll to Top