Nyhed

Technics-propper sorterer støjen fra

Technics EAH-AZ60E og EAH-AZ40E er helt trådløse ANC-hørepropper, der kan fjerne støj fra omgivelserne elektronisk - men lade stemmer passere uhindret.
forfatter

Japanske Technics har præsenteret anden generation af sine helt trådløse hørepropper. Og ud over designforbedringer og længere batteritid havde de et nyt trick oppe i det teknologiske ærme. Technics lover nemlig, at deres nye propper kan skelne den lyd, som vi ønsker at høre – og sortere støjen fra. Og det gælder både, når man lytter, og man taler.

De to teknologier kaldes henholdsvis “Just my voice” og “Attention mode.”

Just my voice skal forbedre lyden for modtageren, når man taler i telefon. Her analyseres lyden fra mikrofonerne, og vindstøj, stemmer fra omgivelserne og andre lyde skilles ud og fjernes, så kun ens egen stemme er tilbage. Ideen om at kunne føre en forståelig samtale, mens man befinder sig i en lufthavn eller i tæt trafik lyder forjættende. Hvor effektivt det funger i praksis. må en test vise.

Attention mode er en forbedret udgave af den ambient- eller hear through-tilstand, som de fleste støjreducerende hovedtelefoner har i dag. Altså hvor lyd fra omgivelserne ledes ind i ørerne via mikronerne. Attention mode skal angiveligt være i stand til at sortere støjen fra omgivelserne fra, samtidig med at lyden af den stemme, som man lytter til, fremhæves. Om der bare er tale om at lade de frekvensbånd i mellemtoneområdet, som stemmer ligger i, passere, eller det er er mere kunstig intelligens med i spillet, må vi senere opleve i praksis.

Technics EAH-AZ60 med elektronisk støjreduktion og højtopløst lyd. (Foto: Technics)

Just my voice er indbygget i modellerne, EAH-AZ60 og EAH-AZ40, der blev lanceret i går, tirsdag. Attention mode finder man sandsynligvis kun i den dyrere af modellerne, EAH-AZ60, da den mindre EAH-AZ40 ikke har automatisk støjreduktion.

Af andre forskelle mellem modellere kan nævnes, at EAH-AZ60 understøtter lydprotokollen LDAC og er Hi-Res Audio-certificeret.

Batteritiden er opgivet til syv timer i hørepropperne og et døgn med ladeetuiet. Der er ikke mulighed for trådløs opladning.

Technics EAH-AZ40. (Foto: Technics)

Pris og tilgængelighed
Technics EAH-AZ60 koster 1699 kroner, mens EAH-AZ40 koster 1099 kroner. Begge kan købes fra sidste halvdel af oktober.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.