TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Sennheiser Momentum 4 Wireless kommer til efteråret

Sennheiser Momentum 4 Wireless får et helt nyt design. Vi forventer også en opgradering af samtalekvaliteten, men hvad med musikken?

forfatter
Publiceret 18/06/2022 - 11:45

Sennheiser har udsendt en teaser på de kommende støjreducerende hovedtelefoner Momentum 4 Wireless, som kommer til salg i august. Det er tre år efter lanceringen af forgængeren, de rigtig gode Momentum 3 Wireless.

I pressemeddelelsen får vi at vide, at hovedtelefonerne får et ”helt nyt letvægts-design”. På billedet ser man, at hovedtelefonerne har fået designelementer fra de trådløse Momentum True Wireless, bl.a. med en stofbeklædt hovedbøjle, som matcher ladeetuiet til Momentum True Wireless 3, og hvor tekstilet går næsten helt ned til hængslerne. Det er i modsætning til tidligere Momentum-hovedtelefoner, hvor bøjlen er skindbetrukket, men med aluminium fra ørekopperne og helt op til tindingen. Hovedtelefonerne får desuden nogle mere behagelige ørepuder i kunstlæder, eller ”deep-cushioned”, som Sennheiser skriver.

Læs også Trådløs luksus med et væld af funktioner Vi får flere funktioner på tredje udgave af Sennheisers glimrende trådløse hovedtelefoner.

Dobbelt så lang batteritid

Hvor de fleste konkurrenter opererer med 25-30 timers batteritid og Sennheiser tidligere har stillet sig tilfreds med 17 timer på Momentum 3 Wireless, hævdes det, at de kommende hovedtelefoner får hele 60 timers spilletid på én opladning! Der står intet om, hvorvidt det er med støjreduktion aktiveret eller deaktiveret, men vi går ud fra det sidste. Uanset hvad vil batteritiden være meget længere end det, de nærmeste konkurrenter kan skilte med, og hvis hovedtelefonerne desuden har hurtigladning (som i dag forventes), behøver du næppe bekymre dig om, at hovedtelefonerne vil løbe tør for strøm i løbet af ferieturen.

Læs også Verdenspremiere: Sennheiser har gjort det igen Sennheiser har endnu en gang forbedret deres bedste trådløse hørepropper. Momentum True Wireless 3 er en sand fornøjelse.
Sennheiser Momentum True Wireless 3 MTW3 spread

Går batteritiden ud over lyden?

Da Sony med WH-1000XM4 øgede batteritiden fra 24 til 30 timer, var det ikke bare på grund af et bedre batteri og en mere energibesparende Bluetooth-teknologi. De havde også indgået et kompromis i dybbasregisteret, da hovedtelefonerne havde indbygget et højpasfilter omkring 40 Hz. Nu har efterfølgeren 1000XM5 godt nok en noget saftigere dybbas og kan også skilte med 30 timers batteritid – så meget er muligt.

Med Momentum 4 lover Sennheiser en lydkvalitet, som ”overgår alt andet i klassen”. Noget af en påstand. Men før vi har hørt dem, mener vi, der er grund til at tage dette med et gran salt.

En af fordelene ved Momentum 3 Wireless er den virkelig heftige bas og en evne til at spille højere og kraftigere end mange af konkurrenterne. Det er formentlig det, der begrænser batteritiden til 17 timer. Hvor mange kompromiser der er indgået for at opnå mere end en tredobling af batteritiden, må guderne vide, men nok nogle stykker. Vi håber virkelig ikke, at Momentum 4 Wireless bliver et anonymt bidrag til hovedtelefonjunglen, hvor det bliver svært at skelne dem fra konkurrenterne. Det er lige til at bide negle over …

Vi glæder os dog alligevel til ”et mere naturligt lydlandskab”, bl.a. takket være de let vinklede højttalerelementer.

Sennheiser Momentum 4 wireless scaled 1 scaled 2
Et smugkig på bæretasken til Momentum 4 Wireless. Foto: Sennheiser

Bedre samtalekvalitet

Sennheiser skulle også have forbedret samtalekvaliteten, så stemmeassistenten forstår dig bedre, og givet bedre mulighed for selv at tilpasse lyden.

Støjreduktionen bliver ikke nævnt specifikt, ud over at den er ”avanceret” og ”adaptiv”.

Sennheiser Momentum 4 Wireless: Tilgængelighed

Vi vil kunne købe Sennheiser Momentum 4 Wireless engang i august, men prisen er ikke offentliggjort. Vil de mon lande på omkring de 3000 kroner som tidligere, eller gør Sennheiser som Sony og hæver prisen med en tusindlap?

sennheiser.com

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Dem glæder vi os til! Omsider får flagskibet PX7 en afløser! De nye Px7 S2 har endnu bedre lyd, bedre komfort – og bedre støjreduktion.
Fire nye hørepropper fra JBL JBL har proppet mere teknologi ind i deres hørepropper og udviklet en model specielt til gaming, med ultralav forsinkelse.
Inzone er Sonys nye gamingmærke Sony debuterer med gamingtilbehør under navnet Inzone. I første omgang med tre headsets og to skærme.
High-tech-propper til gaming Svenske Urbanista har begået et sæt helt trådløse hørepropper, specielt egnede til spil over Bluetooth.
Trådløse STAX-hovedtelefoner koster ikke en formue De trådløse STAX Spirit S3 fra Edifier bruger specielle drivere. Men ikke den slags, man måske skulle tro.
De her kan du have i ørerne hele dagen Sony LinkBuds S er superkomfortable, og med det fantastiske lydgennemslip er der stort set aldrig behov for at tage dem ud af ørerne.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend