Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Sennheiser Momentum 4 Wireless kommer til efteråret

Sennheiser Momentum 4 Wireless får et helt nyt design. Vi forventer også en opgradering af samtalekvaliteten, men hvad med musikken?

Skrevet af / 18/06/2022 - 11:45
Sennheiser Momentum 4 Wireless kommer til efteråret

Sennheiser har udsendt en teaser på de kommende støjreducerende hovedtelefoner Momentum 4 Wireless, som kommer til salg i august. Det er tre år efter lanceringen af forgængeren, de rigtig gode Momentum 3 Wireless.

I pressemeddelelsen får vi at vide, at hovedtelefonerne får et ”helt nyt letvægts-design”. På billedet ser man, at hovedtelefonerne har fået designelementer fra de trådløse Momentum True Wireless, bl.a. med en stofbeklædt hovedbøjle, som matcher ladeetuiet til Momentum True Wireless 3, og hvor tekstilet går næsten helt ned til hængslerne. Det er i modsætning til tidligere Momentum-hovedtelefoner, hvor bøjlen er skindbetrukket, men med aluminium fra ørekopperne og helt op til tindingen. Hovedtelefonerne får desuden nogle mere behagelige ørepuder i kunstlæder, eller ”deep-cushioned”, som Sennheiser skriver.

Læs også Trådløs luksus med et væld af funktioner Vi får flere funktioner på tredje udgave af Sennheisers glimrende trådløse hovedtelefoner.

Dobbelt så lang batteritid

Hvor de fleste konkurrenter opererer med 25-30 timers batteritid og Sennheiser tidligere har stillet sig tilfreds med 17 timer på Momentum 3 Wireless, hævdes det, at de kommende hovedtelefoner får hele 60 timers spilletid på én opladning! Der står intet om, hvorvidt det er med støjreduktion aktiveret eller deaktiveret, men vi går ud fra det sidste. Uanset hvad vil batteritiden være meget længere end det, de nærmeste konkurrenter kan skilte med, og hvis hovedtelefonerne desuden har hurtigladning (som i dag forventes), behøver du næppe bekymre dig om, at hovedtelefonerne vil løbe tør for strøm i løbet af ferieturen.

Læs også Verdenspremiere: Sennheiser har gjort det igen Sennheiser har endnu en gang forbedret deres bedste trådløse hørepropper. Momentum True Wireless 3 er en sand fornøjelse.

Går batteritiden ud over lyden?

Da Sony med WH-1000XM4 øgede batteritiden fra 24 til 30 timer, var det ikke bare på grund af et bedre batteri og en mere energibesparende Bluetooth-teknologi. De havde også indgået et kompromis i dybbasregisteret, da hovedtelefonerne havde indbygget et højpasfilter omkring 40 Hz. Nu har efterfølgeren 1000XM5 godt nok en noget saftigere dybbas og kan også skilte med 30 timers batteritid – så meget er muligt.

Med Momentum 4 lover Sennheiser en lydkvalitet, som ”overgår alt andet i klassen”. Noget af en påstand. Men før vi har hørt dem, mener vi, der er grund til at tage dette med et gran salt.

En af fordelene ved Momentum 3 Wireless er den virkelig heftige bas og en evne til at spille højere og kraftigere end mange af konkurrenterne. Det er formentlig det, der begrænser batteritiden til 17 timer. Hvor mange kompromiser der er indgået for at opnå mere end en tredobling af batteritiden, må guderne vide, men nok nogle stykker. Vi håber virkelig ikke, at Momentum 4 Wireless bliver et anonymt bidrag til hovedtelefonjunglen, hvor det bliver svært at skelne dem fra konkurrenterne. Det er lige til at bide negle over …

Vi glæder os dog alligevel til ”et mere naturligt lydlandskab”, bl.a. takket være de let vinklede højttalerelementer.

Sennheiser Momentum 4 wireless scaled 1 scaled 2
Et smugkig på bæretasken til Momentum 4 Wireless. Foto: Sennheiser

Bedre samtalekvalitet

Sennheiser skulle også have forbedret samtalekvaliteten, så stemmeassistenten forstår dig bedre, og givet bedre mulighed for selv at tilpasse lyden.

Støjreduktionen bliver ikke nævnt specifikt, ud over at den er ”avanceret” og ”adaptiv”.

Sennheiser Momentum 4 Wireless: Tilgængelighed

Vi vil kunne købe Sennheiser Momentum 4 Wireless engang i august, men prisen er ikke offentliggjort. Vil de mon lande på omkring de 3000 kroner som tidligere, eller gør Sennheiser som Sony og hæver prisen med en tusindlap?

sennheiser.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Latterligt billigt fra HiFiMAN

B&O Atelier Edition i nordlysfarver

Topliste: Hørepropper og hovedtelefoner til påskeferien

Forbedret hørelse med AirPods Pro

Held og lykke med at købe disse

De bedste hørepropper får en afløser

Skullcandy: GROM-lyd til børneører

Endnu bedre Accentum fra Sennheiser

Forstærkere fra HiFiMAN

Beyerdynamic fejrer 100 år med specialudgave

Bruger solen som kraftværk

Støjreducerende hørepropper fra OnePlus

0
Lyd & Billede
Scroll to Top