TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Sennheiser forbedrer HD 800

De seks år gamle hovedtelefoner kommer i en ny og forbedret udgave - HD 800 S - med bedre bas og mellemtone.

forfatter
Publiceret 04/01/2016 - 14:25

Da Sennheiser HD 800 blev lanceret i 2009 var det en enig presse, som erklærede, at dette var nogen af de bedste hovedtelefoner, man kunne købe for penge. Lyden var sublim, og hovedtelefonerne blev hurtigt til en favorit blandt kræsne audiofile.

Nu er det på tide med en ny og forbedret udgave. Og man kan godt påstå, at Sennheiser har lavet en “Apple” ved at føje et S til navnet på den opgraderede udgave. Som altså kaldes HD 800 S.

Den nye model ligner forgængeren ret meget – med åbne øreklokker og bygget på samme mekaniske og elektroniske læst. Men lydbilledet er optimeret i både mellemtone- og basområdet for at gøre klangen mere fyldig – en fordel ved åbne øreklokker, som hurtigt kan få en lidt for tynd lyd, hvis man ikke er meget påpasselig med, hvordan man placerer dem på hovedet.

HD 800 S inkluderer et symmetrisk kabel – XLR4. Foto: Sennheiser
HD 800 S inkluderer et symmetrisk kabel – XLR4. Foto: Sennheiser

Sennheiser leverer hovedtelefonerne med aftagelige balancerede kabler, og designet er også blevet ændret en smule bl.a. med matsorte detaljer.

Frekvensresponsen skulle være 4 til 51.000 Hz, og HD 800 S skulle også have fået den samme absorberende teknologi, som Sennheiser lancerede med ørepropperne IE 800. Teknologien dæmper maskeringseffekten, som opstår, når øret ikke kan opfatte lyd i det højere frekvensområde ved lav lydstyrke.

Prisen kender vi endnu ikke, men den kommer til at befinde sig i omegnen af 10.000 kroner.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Festhøjttalere og masser af true wireless fra JBL Uanset smag og pengepung burde du kunne finde et sæt helt trådløse hørepropper fra JBL, der passer. De har også nye festhøjttalere.
Billig USB-DAC fra Creative Sound Blaster X1 er en kompakt og tegnebogsvenlig USB-DAC til computeren.
Fantastisk lyd fra B&W Px7 S2 er slet og ret et sæt hovedtelefoner med fantastisk vellyd, som endda har støjreduktion.
Sjælefred til spotpris Creative Zen Hybrid ser langt dyrere ud, end de i virkeligheden er. Og sådan lyder de også.
Stjernestøv fra Sennheiser Efter tre år har Sennheiser endelig opdateret sine trådløse Momentum-hovedtelefoner. Og Momentum 4 Wireless skuffer ikke.
LG lancerer nye hørepropper LG’s nye TONE Free hørepropper sidder som støbt, og de lover store lydoplevelser med bl.a. Dolby Atmos og støjreduktion
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend