Razer giver 7.1 surround-lyd til alle hovedtelefoner

Windows 10-app’en Razer THX Spatial Audio giver virtuel surround-sound, uanset hvilke hovedtelefoner du bruger.
Annonce
Annonce
forfatter

Virtuel surround-sound i hovedtelefoner er ikke noget nyt, tværtimod er det nærmest et krav i gaming-segmentet. Men takket være Razers nye Windows 10-app, udviklet i samarbejde med THX, behøver du ikke længere et særligt gaming-headset for at kunne spille med et stort lydbillede omkring dig. THX Spatial Audio-app’en giver nemlig 360 graders lyd til alle hovedtelefoner.

Razer THX Spatial Audio, som er app’ens fulde navn, simulerer 7.1 surround-sound – uanset hvilke hovedtelefoner eller hørepropper du bruger. Og ikke nok med det: De virtuelle højttalerkanaler kan justeres, så du kan få optimalt tilpasset surround-lyd.

Funktionen fungerer, uanset om du bruger analogt kabel, USB eller Bluetooth.

 

Præcist placeret surround-sound

THX Spatial Audio skal give optimal surround-lyd, selv fra stereolydkilder. Men det bliver bedst, hvis den originale lyd er i 5.1 eller 7.1.

Hvor godt det fungerer, ved vi endnu ikke. Men hvis det skal kunne bruges til spil, burde det betyde, at man rent faktisk lettere kan høre, hvor fjenderne kommer fra. Alt andet vil være en ubrugelig gimmick. Razer hævder da også, at det er netop det, app’en gør.

Læs også
Tusind sange får Sonys 360° lyd Sonys 360 Reality Audio lanceres på flere musiktjenester, også Tidal og Deezer.

Desuden hævder de, at den præcise surround-lyd skal gøre dig mindre lyttetræt, fordi du ikke længere behøver at fokusere så kraftigt for at høre modstanderne. Derfor kan du spille længere og med mere komfort.

Vi får se.

Razer THX Spatial Audio koster 20 dollars og kan downloades her. En gratis prøveversion er også tilgængelig.

/ registrér dig for at læse denne artikel gratis

Jeg accepterer Lyd & Billedes Vilkår og betingelser. Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve og information. Dette kommer kun et par gange om måneden. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Bekræft venligst inden tilmelding

Fortsæt med Google

eller tilmeld dig via e-mail

Glemt adgangskode? Indtast venligst din e-mailadresse. Du vil modtage en mail med et link til at lave en ny adgangskode.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
Annonce
Annonce

Læs også

Volvos første elbil har alt, hvad der skal til for at blive en bestseller, men der er et par ting, man skal være opmærksom på.
Volkswagens elektriske fanebærer efter e-Golf har meget at bevise. ID.3 tilbyder meget godt, men er ikke fri for børnesygdomme.
Hvis Hyundai Kona Electric er lidt hverdagsagtig, så er lyden fra musikanlægget det stik modsatte. Elbilen har også alt, hvad man kan forvente af moderne faciliteter.
Efter en tur i Honda e virker det meste andet gammeldags.
I går havde den nye kompakt-SUV Mercedes-Benz EQA officiel verdenspremiere. Se video fra lanceringen her!
Kan det blive det næste store inden for billyd?
Renaults ikoniske minibil bliver elektrisk, men du må vente på den.
Nye smart-låse, som du kan snakke til - og som kan tale med dine andre smart-enheder.
Får øget rækkevidde og bedre plads.
Streaming-forstærker, der kan alt, hvad man kan tænke sig, og lidt til.
I går havde den nye kompakt-SUV Mercedes-Benz EQA officiel verdenspremiere. Se video fra lanceringen her!
Gør dig klar til endnu hurtigere trådløst internet: Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første router med Wi-Fi 6E!
I dag indsættes Joe Biden som USA’s 46. præsident, og amerikanerne, verdenen og den frie presse kan lægge et fire år langt mareridt bag sig.
Så meget lyd som muligt fra små kabinetter.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
Streaming-giganten har sikret sig Gal Gadots næste film.
Under CES 2021 viste Razer en gaming-stol frem med udrullelig OLED-skærm! Mon den også kan give massage?
Engang var jagten på den bedste lyd enhver ung mands hobby. Nu foretrækker de fleste at nyde musikken som baggrunds-underholdning. De gamle dage vender aldrig tilbage. Men nutiden ligner lidt alligevel.
De mest eksklusive surround-processorer fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får langt om længe sidste skrig inden for videokort. Bl.a. med 8K.