TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
BLACK WEEK PÅ LB+ - 12 MND 30%!
Nyhed

Professionelle hovedtelefoner fra Beyerdynamic

De lukkede DT 700 Pro X og de åbne DT 900 Pro X skal gøre livet lettere for professionelle, mens kvaliteten består.

forfatter
Publiceret 07/10/2021 - 20:40

Beyerdynamic er kendt for deres virkelig gode hørebøffer. F.eks. DT 1770 Pro – lukkede professionelle hovedtelefoner, der jorder det meste, vi har hørt, selv til den dobbelte pris. Men specielt letdrevne kan man ikke beskylde dem for at være.

Beyerdynamic har dog indset, at der er nye tider, hvor professionelle laver mere og mere indhold på farten, enten på laptop eller smartphone.

Kravene til god og neutral lyd er de samme som før: Man vil høre, præcis hvad der ligger på en optagelse, men man vil ikke være tvunget til at slæbe en ekstra forstærker med. Man skal kunne drive hovedtelefonerne direkte fra hovedtelefonudgangen på computeren eller mobilen.

Beyerdynamic har lavet mere letdrevne hovedtelefoner til digitale indholdsskabere, nemlig DT700 PRO X og DT900 Pro X. (Foto: Beyerdynamic)

Letdrevne hovedtelefoner

Det har tyskerne taget konsekvensen af med den nye DT PRO X-serie. Til at begynde med lanceres to modeller, nemlig de lukkede DT 700 PRO X og de åbne DT 900 PRO X.

Tanken er, at lukkede hovedtelefoner er perfekte til indspilning, da de bl.a. forhindrer overhøring fra hovedtelefonerne gennem sang- eller talemikrofonen. Åbne hovedtelefoner er derimod bedre egnet til miksning, da de lydmæssigt har bedre dynamik, og man bliver ikke klam om ørerne efter flere timer foran mixerpulten.

På de åbne DT 900 PRO X har bagsiden af ørekopperne mange åbne spalter af forskellig størrelse, hvilket skal give en mere naturlig gennemstrømning af energi og give lydbilledet “en ekstra stor rumlig dimension, uden tab af detaljer”.

Bagsiden af de åbne DT 900 PRO X har åbne spalter af forskellig størrelse for en “naturlig gennemstrømning af energi”. (Foto: Skærmskud fra præsentationsvideo)

Nye materialer

Hovedtelefonerne, der har ørepuder af velour, er blevet opdateret med nye materialer, bl.a. et mere robust og samtidig fleksibelt “ønskekvist”-fæste til ørekopperne.

Men den største nyhed er de nye 45 mm drivere (“højttalerenheder”). De har fået en ny, lettere svingspole, der skal forbedre gengivelsen af ​​det øverste frekvensregister og desuden forbedre transientresponsen. Altså så hovedtelefonerne lyder “hurtigere”.

Sammen med den nye talespole har driverne desuden fået højere følsomhed og kan dermed lettere drives af en svag hovedtelefonudgang. Man må selvfølgelig selv huske en adapter, hvis man bruger en smartphone uden hovedtelefonudgang.

De lukkede Beyerdynamic DT 700 PRO X er beregnet til professionelle, der skal kunne høre, hvad der sker, uden at lukke støj ind. (Foto: Beyerdynamic)

Både DT 700 PRO X og DT 900 PRO X har udskifteligt kabel, og der medfølger to styk: Et på 1,8 meter og et på 3 meter. Begge med 3,5 mm stik i enden og en 6,3 mm adapter inkluderet i æsken. Kablet er fæstnet til hovedtelefonerne med 3-pin Mini XLR, og man kan købe tredjepartskabler, hvis man vil. F.eks. med balanceret 4-pin XLR i enden.

Læs også Det fornuftige valg Beyerdynamic Amiron Home er et par usædvanlig vellykkede allround-hovedtelefoner.

Hovedtelefonerne fremstilles på Beyerdynamics fabrik i Heilbronn i Tyskland, og næsten alle dele er udskiftelige, hvilket forøger levetiden.

De åbne Beyerdynamic DT 900 PRO X er mere behagelige at have på over tid og giver en mere åben lyd end lukkede varianter. (Foto: Beyerdynamic)

Pris og tilgængelighed

Beyerdynamic DT 700 PRO X og DT 900 PRO X er tilgængelige nu og koster begge 249 euro.

Beyerdynamic DT 700 PRO X, fakta
 • Princip: Dynamiske, lukkede, over-ear
 • Mekanisk støjreduktion: 20 dB A
 • Frekvensområde: 5 Hz – 40 kHz
 • Impedans: 48 ohm
 • Følsomhed (1 mW/500 Hz): 100 dB
 • Maks. lydtryk (1 V/500 Hz): 114 dB
 • Maks. effekt (peak): 100 mW
 • Vedvarende effekt: 30 mW
 • Vægt u. kabel: 350 g
Beyerdynamic DT 900 PRO X, fakta
 • Princip: Dynamisk, åbne, over-ear
 • Frekvensområde: 5 Hz – 40 kHz
 • Impedans: 48 ohm
 • Følsomhed (1 mW/500 Hz): 100 dB
 • Maks. lydtryk (1 V/500 Hz): 114 dB
 • Maks. effekt (peak): 100 mW
 • Vedvarende effekt: 30 mW
 • Vægt u. kabel: 345 g
Beyerdynamic lancerer også to mikrofoner, M70 PRO X og kondensatoren M90 PRO X. Begge er beregnet til at fungere uden ekstern mikrofonforstærker, men M90 PRO X kræver en mikrofonindgang med phantom power. (Foto: Beyerdynamic)

Mikrofoner: M70 PRO X og M90 PRO X

Ud over hovedtelefonerne har Beyerdynamic også lanceret den dynamiske mikrofon M70 PRO X og kondensatormikrofonen M90 PRO X. De markedsføres ligeledes til travle indholdsskabere på farten, og tanken er, at mikrofonerne skal være lettere at drive uden ekstern mikrofonforstærker.

De kobles til med et standard XLR-mikrofonkabel og koster 249 euro for M70 PRO og 299 euro for M90 PRO.

Mere info: global.beyerdynamic.com

Annonce
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv en kommentar

Black Week: De bedste hovedtelefon-kup Meget er på tilbud, men du vil også have kvalitet. Her er de bedste tilbud, vi indtil nu har fundet på hovedtelefoner og hørepropper.
Tjek disse lækre hovedtelefoner! Husk navnet YH-5000SE. Yamahas mest ambitiøse flagskib blandt hovedtelefoner.
… koste hvad det koste vil Mark Levinson laver ikke billige ting, og de har ikke tænkt sig at begynde nu - med deres første trådløse, støjreducerende hovedtelefoner. Men hvor gode er de?
Hør mere af omgivelserne med disse hørepropper Mange er meget optaget af lyddæmpning i deres hørepropper. Men nogle gange er det smartere at slippe omgivelserne ind. Creative Sensemore Air går længere end de fleste.
Stikker ud i mængden - og af øret En i denne sammenhæng tung og stor sports-høreprop, der leverer varen både på komfort og lyd.
Forbasket godt nyt fra Focal Focal Bathys er et 'must have’-produkt med lydkvalitet i særklasse, fantastisk komfort og glimrende støjreduktion.
Følg Lyd & Billede