Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Megadyre Pioneer-hovedtelefoner

Pioneer slår et slag for seriøs hovedtelefonlytning med de nye high-end-hovedtelefoner SE-Master 1.

Skrevet af / 28/05/2015 - 10:47
Megadyre Pioneer-hovedtelefoner

Vask ørene, og knus sparegrisen! Pioneer lancerer de vanvittige high-end hovedtelefoner SE-Master 1 – til den lige så vanvittige pris af knap 20.000 kroner.

Det nye flagskib er resultatet af fem års arbejde på Pioneers forskningsafdeling.

Takumi er det japanske ord for mester, hvilket perfekt beskriver vores følelser omkring SE-Master1. At sige, at vi er stolte af at præsentere disse reference-hovedtelefoner for verden, er helt klart en underdrivelse,” siger Espen Nylend, som er salgschef for Pioneer & Onkyo Europe, i en pressemeddelelse.

Duraluminium
SE-Master 1 er designet med opmærksomhed på selv den mindste detalje, hvis vi skal tro Pioneer. Alle materialer er nøje udvalgt. Blandt andet bruges en moderne variant af aluminiumslegeringen “duraluminium”, hvori man har blandet bittesmå mængde kobber, mangan og magnesium for at øge styrken. Der har også brugt rent aluminium nogle steder, og dertil bløde kunstlæder-ørepuder. Desuden er hovedtelefonerne ergonomisk designet for “overlegen komfort”.

Pioneer_SE-MASTER1
For 20.000 kroner, får du et par håndlavede hovedtelefoner helt uden kompromiser.

Håndlavede
Hvert sæt er håndlavet af en enkelt håndværker i Pioneers japanske fabrik, og leveres med eget serienummer indgraveret.

Indeni sidder en 50 mm-driver med keramikbelagt membran for at holde dem stive nok til at undgå opbrydning. Det er især et plus for gengivelse af de højeste frekvenser, hvilket med andre ord skulle give både krystalklar gengivelse af stemmer og instrumenter, samt en luftig og ren lyd.

Kraftige magneter skal give optimal transientgengivelse, så hovedtelefonerne reagerer hurtigt, hvad enten det gælder subtile violin-pizzicati eller dundrende paukeslag.

Brede frekvensområde
Hovedtelefonerne skal kunne gengive en frekvensområdet op til 85 kHz, mere end det dobbelte af, hvad der er påkrævet for at opnå betegnelsen “high definition”. Er disse høje frekvenser vigtige for andre end flagermus? Måske ikke i sig selv. Men jo længere op i frekvensområdet, hovedtelefoner spiller rent, desto mere uforvrænget burde de arbejde i det område, som vi rent faktisk kan høre.

Selve huset er opbygget specielt med henblik på at minimere resonanser, så det kun er membranerne, der får lov til at give lyd fra sig.

For audiofile og fagfolk
Pioneer lover, at SE-Master 1 er lige velegnede for audiofile musikelskere og professionelle tonemestre og masteringteknikere. Og for at sikre, at sidstnævnte gruppe er tilfredse, er finjusteringen af hovedtelefonerne lavet i samarbejde med teknikere på Air Studios i London. De er således de første hovedtelefoner i verden, der får prædikatet “AIR Studios Monitor reference hovedtelefoner”.

Vi arbejder på at låne et par til en test!

Fakta

  • Type: Halvåben, dynamisk
  • Drivere: 50 mm
  • Følsomhed: 94 dB
  • Frekvensgang: 5 Hz – 85 kHz
  • Maks. effekt: 1.500 mW
  • Impedans: 45 ohm
  • Kabel 3 m, OFC-litzetråd
  • Stik: 6,2 mm standard stereojack
  • Balanceret XLR-kabel kan købes som ekstraudstyr (JCA XLR30M)
  • Vægt: 460 g

Pris og tilgængelighed:
Pioneer SE-Master 1 vil koste lige under 20.000 kroner, og lanceres i juni.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Forbedret hørelse med AirPods Pro

Held og lykke med at købe disse

De bedste hørepropper får en afløser

Skullcandy: GROM-lyd til børneører

Endnu bedre Accentum fra Sennheiser

Forstærkere fra HiFiMAN

Beyerdynamic fejrer 100 år med specialudgave

Bruger solen som kraftværk

Støjreducerende hørepropper fra OnePlus

Prisbillige hørepropper fra Redmi

Hørepropper: Audio-Technica lover creme til øregangene

Hovedtelefoner afkoder din hjerne

0
Scroll to Top