High-end-hovedtelefoner

De bedste hovedtelefoner fungerer desværre dårligt på mobilen, men HiFiMan har en "billig" løsning.
forfatter

Ud over den høje pris høj pris har de bedste hovedtelefoner en klar ulempe for mange: De spiller dårligt på mobiltelefoner. Og også på tablets for den sags skyld. Årsagen er ikke kun, at stikket ikke passer, men de er så utrolig tunge at drive, at lydniveauet bliver for lavt.

En separat hovedtelefonforstærker hjælper naturligvis, men heller ikke en sådan formår altid at sparke liv i de mest tungtdrevne hovedtelefoner.

Tag for eksempel HiFiMans topmodel HE-1000 til ca. 30.000 kroner (!) med flade båndelementer. Den har en følsomhed på 90 dB, og impedansen er 35 ohm. Det virker umiddelbart overkommeligt, men nej.

Læs testen af ​​planar-hovedtelefoner fra Oppo her.

Foto: HiFiMan
Foto: HiFiMan

Derfor kom gutterne bag HifiMan frem til, at de skulle prøve at lave en mere mobilvenlig version. Og resultatet er Edition X, som ligner topmodellen meget, bare i sort.

Teknisk set er de også meget ens, men følsomheden er mange gange højere, nemlig 103 dB, og impedansen er sænket til 25 ohm.

Det er opnået gennem et nyt magnetisk kredsløb kaldet Advanced Asymmetric Magnetic Circuit, der dækker begge sider af membranen i de åbne ørekopper. For at spare nogle penge har man valgt en enklere udgave af membranen end i HE-1000. Den er uden nanobelægning, og træværk og kulfiber er erstattet med mindre kostbare materialer.

Dermed har man kunnet sænke prisen med en tredjedel procent til ca. 20.000 kroner, som stadig er en hulens masse masse penge, men ikke sååå galt, når vi trods alt taler om en high-end hovedtelefon, der kan bruges på mobilen.

Og ja, den kommer med 3,5 mm jackstik.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.