TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

High-end-lyd til mobilen

De bedste hovedtelefoner fungerer desværre dårligt på mobilen, men HiFiMan har en "billig" løsning.

forfatter
Publiceret 10/12/2015 - 11:00

Ud over den høje pris høj pris har de bedste hovedtelefoner en klar ulempe for mange: De spiller dårligt på mobiltelefoner. Og også på tablets for den sags skyld. Årsagen er ikke kun, at stikket ikke passer, men de er så utrolig tunge at drive, at lydniveauet bliver for lavt.

En separat hovedtelefonforstærker hjælper naturligvis, men heller ikke en sådan formår altid at sparke liv i de mest tungtdrevne hovedtelefoner.

Tag for eksempel HiFiMans topmodel HE-1000 til ca. 30.000 kroner (!) med flade båndelementer. Den har en følsomhed på 90 dB, og impedansen er 35 ohm. Det virker umiddelbart overkommeligt, men nej.

Læs testen af ​​planar-hovedtelefoner fra Oppo her.

Foto: HiFiMan
Foto: HiFiMan

Derfor kom gutterne bag HifiMan frem til, at de skulle prøve at lave en mere mobilvenlig version. Og resultatet er Edition X, som ligner topmodellen meget, bare i sort.

Teknisk set er de også meget ens, men følsomheden er mange gange højere, nemlig 103 dB, og impedansen er sænket til 25 ohm.

Det er opnået gennem et nyt magnetisk kredsløb kaldet Advanced Asymmetric Magnetic Circuit, der dækker begge sider af membranen i de åbne ørekopper. For at spare nogle penge har man valgt en enklere udgave af membranen end i HE-1000. Den er uden nanobelægning, og træværk og kulfiber er erstattet med mindre kostbare materialer.

Dermed har man kunnet sænke prisen med en tredjedel procent til ca. 20.000 kroner, som stadig er en hulens masse masse penge, men ikke sååå galt, når vi trods alt taler om en high-end hovedtelefon, der kan bruges på mobilen.

Og ja, den kommer med 3,5 mm jackstik.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Billig USB-DAC fra Creative Sound Blaster X1 er en kompakt og tegnebogsvenlig USB-DAC til computeren.
Fantastisk lyd fra B&W Px7 S2 er slet og ret et sæt hovedtelefoner med fantastisk vellyd, som endda har støjreduktion.
Sjælefred til spotpris Creative Zen Hybrid ser langt dyrere ud, end de i virkeligheden er. Og sådan lyder de også.
Stjernestøv fra Sennheiser Efter tre år har Sennheiser endelig opdateret sine trådløse Momentum-hovedtelefoner. Og Momentum 4 Wireless skuffer ikke.
LG lancerer nye hørepropper LG’s nye TONE Free hørepropper sidder som støbt, og de lover store lydoplevelser med bl.a. Dolby Atmos og støjreduktion
Familieforøgelse i FreeBuds-familien FreeBuds-familien udvides med Pro 2
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend