TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Bose prøver igen med Sleepbuds II

Efter at Bose måtte trække de første Sleepbuds tilbage på grund af problemer med batterierne, er der nye hørepropper på vej.

For præcis to år siden lancerede Bose hørepropperne Sleepbuds. De spillede ikke musik, men i stedet naturlyde og forskellige andre lyde for at overdøve generende ulyde fra omgivelserne. F.eks. en snorkende partner. Det var støjmaskerende, snarere end støjreducerende hørepropper. De havde nemlig ikke indbygget støjreduktion.

Jeg prøvede dem dengang, og selv om de ikke var noget for mig (silikone, der tilstopper ørerne, gør at man kan høre sin egen vejrtrækning og sine synkelyde inde i hovedet), så kan jeg bestemt godt forstå, at der var nogle, der faldt for dem. De var i hvert fald forsvindende små, og man mærkede knap nok, at man havde dem i ørerne. Bortset fra at de altså tætnede øregangene.

Grunden til, at de blev trukket tilbage fra markedet året efter, havde ikke noget med dårligt salg eller ringe tiltro til konceptet at gøre. Det var de indbyggede batterier, der var af for dårlig kvalitet, så nogle produkter aldrig blev fuldt opladet eller pludselig slukkede. Eller begge dele.

Kortere batterilevetid end før, men så regner vi også med, at Sleepbuds II rent faktisk har batterier, der holder. I modsætning til forgængeren. (Foto: Bose)

Nye Sleepbuds II

Men det problemet er tydeligvis løst, for nu lancerer Bose Sleepbuds II. Vi bliver lovet endnu bedre støjmaskering, og propperne har også fået nyt både akustisk og elektronisk design. De nye huse vejer endnu mindre, og øredutterne skulle være endnu blødere.

Der medfølger nu 35 forskellige lydspor, så man har endnu flere valgmuligheder i sin søgen efter den lyd, der giver den bedste søvn.

Det nye batteri holder i ti timer, hvilket er noget mindre end forgængerens 16 timer. Men det er måske nødvendigt for at forhindre nedbrydning af et så lille batteri …

(Foto: Bose)

Pris og tilgængelighed

Bose Sleepbuds II kommer i salg den 13. oktober. Prisen er heller ikke lav denne gang: 1.999 kroner. For et par hørepropper, der ikke kan spille musik eller bruges til samtaler. Men spørgsmålet er, om man kan sætte et prisskilt på kvalitetssøvn …

Mere info: bose.dk

Skriv en kommentar

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.