Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Bose-klassiker får efterfølger

Bedre støjreduktion, samme lydkvalitet. Det er de to vigtigste stikord for Bose QuietComfort 45.

Skrevet af / 01/09/2021 - 15:45
Bose-klassiker får efterfølger

Da Bose lancerede de trådløse QuietComfort 35 for præcis fem år siden, var det et kvantespring inden for trådløse hovedtelefoner. De havde nemlig støjreduktionen fra de klasseledende kablede QuietComfort 25, men i et trådløst design.

Spol frem til i dag, og markedet flyder over af trådløse støjreducerende hovedtelefoner. Men det er altså ikke mere end fem år siden, de nærmest slet ikke fandtes. QC35 satte konceptet på landkortet én gang for alle.

Bose-hovedtelefonerne blev længe betragtet som de bedste – også af os. Men med tiden fik de stadig mere aggressive konkurrenter, og efterhånden blev de overhalet af både Sony, Sennheiser og flere andre.

Da opdateringen QC35 II kom, håbede vi, at enten støjreduktionen eller lydkvaliteten var blevet endnu bedre, men nej. Kun stemmestyring var tilføjet.

Gråbein tester Bose Noice Cancelling Headphones 700.

Da en ny topmodel så kom på markedet, nemlig Bose Noice Cancelling Headphones 700, var det ikke en direkte erstatning for QC35 II, som fortsatte på markedet. I stedet var NCH 700 noget dyrere og var at betragte som en ny topmodel – over QC35 II – med et mere strømlinet design og swipe-funktion på ørekopperne. Og med mere lineær lyd, men med omtrent samme støjreduktion.

Bose QuietComfort 45 fås i farverne Triple Black og White Smoke. (Foto: Bose)

Legendens arvtager

Nu får QC35 II endelig en rigtig efterfølger, idet QuietComfort 45 er på vej. Med samme design som forgængeren og fysiske knapper til dem, der ikke kan lide at swipe.

Bedre støjreduktion

Det nye i forhold til QuietComfort 35 II er, at Bose QC45 har fået forbedret støjreduktion med to forskellige indstillinger.

Quiet Mode kombinerer mikrofoner inden i og uden på hovedtelefonerne, og sammen med en avanceret digitalprocessor (DSP) bruges de til at registrere, måle og reagere på flere uønskede lyde i mellemtoneregisteret. Støj fra togkupeer, travle kontorlokaler og cafeer er typiske miljøer, der nu skal undertrykkes mere effektivt.

I Aware Mode skifter QC45 til fuldt lydgennemslip, hvor alting udefra i stedet forstærkes. Vi bliver lovet, at omgivelserne så vil høres “naturligt, klart og umiddelbart”, så man ikke behøver at tage hovedtelefonerne af for at færdes i trafikken, eller hvis man vil tale med nogen på gammeldags manér. Altså ikke via mobilen …

Apropos mobiler, så bliver vi også lovet, at QC45 isolerer stemmen under telefon- og videosamtaler, så den når klokkeklart frem til den anden ende, mens baggrundsstøj “såsom en kaffekværn eller en gøende hund” effektivt blokeres.

(Foto: Bose)

Samme lyd som før

Lydkvaliteten på QC35 har Bose valgt ikke at røre ved: “QuietComfort 45 bevarer forgængerens egenskaber med fantastisk lyd, komfort og stabilitet hele dagen,” siges det.

Det er et vovet træk, eftersom der er flere konkurrenter, der laver mere vellydende hovedtelefoner end Bose.

Bedre batteritid og multipunkt

Batterilevetiden er på papiret forlænget, omend moderat, fra 20 til 24 timer. Multipunkttilslutning med flere enheder samtidig er nu muligt takket være Bluetooth 5.1, og SimpleSync-funktionen gør det let at koble QC45 til en kompatibel Bose-soundbar.

Bose QuietComfort 45: Bedre støjreduktion, samme lydkvalitet som før. (Foto: Bose)

Pris og tilgængelighed

Bose QuietComfort 45 kommer i butikkerne den 30. september, men de kan allerede nu bestilles på bose.dk. Prisen er 2.699 kroner, dvs. 700 kroner mere, end man kan få “topmodellen” NCH 700 for.

Som nævnt har 700 mere lineær lyd, og de har også højere maksimalt lydniveau end QC35 II. Så hvis QC45 lyder ligesom QC35 II, vil de måske ikke være det mest oplagte køb. Men hvis lydgennemslip (Aware Mode) er vigtigt for dig, så er det QC45, du skal have.

(Foto: Bose)

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Forbedret hørelse med AirPods Pro

Held og lykke med at købe disse

De bedste hørepropper får en afløser

Skullcandy: GROM-lyd til børneører

Endnu bedre Accentum fra Sennheiser

Forstærkere fra HiFiMAN

Beyerdynamic fejrer 100 år med specialudgave

Bruger solen som kraftværk

Støjreducerende hørepropper fra OnePlus

Prisbillige hørepropper fra Redmi

Hørepropper: Audio-Technica lover creme til øregangene

Hovedtelefoner afkoder din hjerne

0
Scroll to Top