TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Bose-klassiker får efterfølger

Bedre støjreduktion, samme lydkvalitet. Det er de to vigtigste stikord for Bose QuietComfort 45.

forfatter
Publiceret 01/09/2021 - 15:45

Da Bose lancerede de trådløse QuietComfort 35 for præcis fem år siden, var det et kvantespring inden for trådløse hovedtelefoner. De havde nemlig støjreduktionen fra de klasseledende kablede QuietComfort 25, men i et trådløst design.

Spol frem til i dag, og markedet flyder over af trådløse støjreducerende hovedtelefoner. Men det er altså ikke mere end fem år siden, de nærmest slet ikke fandtes. QC35 satte konceptet på landkortet én gang for alle.

Bose-hovedtelefonerne blev længe betragtet som de bedste – også af os. Men med tiden fik de stadig mere aggressive konkurrenter, og efterhånden blev de overhalet af både Sony, Sennheiser og flere andre.

Da opdateringen QC35 II kom, håbede vi, at enten støjreduktionen eller lydkvaliteten var blevet endnu bedre, men nej. Kun stemmestyring var tilføjet.

Gråbein tester Bose Noice Cancelling Headphones 700.

Da en ny topmodel så kom på markedet, nemlig Bose Noice Cancelling Headphones 700, var det ikke en direkte erstatning for QC35 II, som fortsatte på markedet. I stedet var NCH 700 noget dyrere og var at betragte som en ny topmodel – over QC35 II – med et mere strømlinet design og swipe-funktion på ørekopperne. Og med mere lineær lyd, men med omtrent samme støjreduktion.

Bose QuietComfort 45 fås i farverne Triple Black og White Smoke. (Foto: Bose)

Legendens arvtager

Nu får QC35 II endelig en rigtig efterfølger, idet QuietComfort 45 er på vej. Med samme design som forgængeren og fysiske knapper til dem, der ikke kan lide at swipe.

Bedre støjreduktion

Det nye i forhold til QuietComfort 35 II er, at Bose QC45 har fået forbedret støjreduktion med to forskellige indstillinger.

Quiet Mode kombinerer mikrofoner inden i og uden på hovedtelefonerne, og sammen med en avanceret digitalprocessor (DSP) bruges de til at registrere, måle og reagere på flere uønskede lyde i mellemtoneregisteret. Støj fra togkupeer, travle kontorlokaler og cafeer er typiske miljøer, der nu skal undertrykkes mere effektivt.

I Aware Mode skifter QC45 til fuldt lydgennemslip, hvor alting udefra i stedet forstærkes. Vi bliver lovet, at omgivelserne så vil høres “naturligt, klart og umiddelbart”, så man ikke behøver at tage hovedtelefonerne af for at færdes i trafikken, eller hvis man vil tale med nogen på gammeldags manér. Altså ikke via mobilen …

Apropos mobiler, så bliver vi også lovet, at QC45 isolerer stemmen under telefon- og videosamtaler, så den når klokkeklart frem til den anden ende, mens baggrundsstøj “såsom en kaffekværn eller en gøende hund” effektivt blokeres.

(Foto: Bose)

Samme lyd som før

Lydkvaliteten på QC35 har Bose valgt ikke at røre ved: “QuietComfort 45 bevarer forgængerens egenskaber med fantastisk lyd, komfort og stabilitet hele dagen,” siges det.

Det er et vovet træk, eftersom der er flere konkurrenter, der laver mere vellydende hovedtelefoner end Bose.

Bedre batteritid og multipunkt

Batterilevetiden er på papiret forlænget, omend moderat, fra 20 til 24 timer. Multipunkttilslutning med flere enheder samtidig er nu muligt takket være Bluetooth 5.1, og SimpleSync-funktionen gør det let at koble QC45 til en kompatibel Bose-soundbar.

Bose QuietComfort 45: Bedre støjreduktion, samme lydkvalitet som før. (Foto: Bose)

Pris og tilgængelighed

Bose QuietComfort 45 kommer i butikkerne den 30. september, men de kan allerede nu bestilles på bose.dk. Prisen er 2.699 kroner, dvs. 700 kroner mere, end man kan få “topmodellen” NCH 700 for.

Som nævnt har 700 mere lineær lyd, og de har også højere maksimalt lydniveau end QC35 II. Så hvis QC45 lyder ligesom QC35 II, vil de måske ikke være det mest oplagte køb. Men hvis lydgennemslip (Aware Mode) er vigtigt for dig, så er det QC45, du skal have.

(Foto: Bose)

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
OnePlus fornyer Nord-serien Her er alle detaljerne om de nye mobiler. Og så får Nord-serien også for første gang et sæt trådløse hørepropper.
Seriøs lyd til en rimelig pris Hvis du går et trin ned fra topmodellerne, kan du få næsten lige så god lyd for meget færre penge.
Farvel, støj! Sony overgår sig selv med de nye WH-1000XM5. Klasseledende støjreduktion, bedre lyd og bedre komfort end nogensinde.
Shure giver gylden lyd til lavpris Shure Aonic 40 går efter deres egen storebror, og på enkelte områder har den billigere model overtaget.
PSB-hovedtelefoner tilpasser sig din hørelse PSB M4U 8 MKII har digital støjreduktion og tilpasser sig brugerens hørelse. Men de er ikke uden svagheder.
Verdenspremiere: Sennheiser har gjort det igen Sennheiser har endnu en gang forbedret deres bedste trådløse hørepropper. Momentum True Wireless 3 er en sand fornøjelse.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend