Bærbar lyd

MusicBOOST er DAC, hovedtelefonforstærker og batterilader i et og samme cover.
forfatter

Ejere af tungtdrevne high-end-hovedtelefoner kan glæde sig til endelig at få den gyldne lyd, som de fortjener, fra deres iPhone 6.

Arcam har nemlig lanceret MusicBOOST, som er et cover til iPhone 6. Men det er ikke et hvilket som helst etui. Det henter nemlig musiksignalet digitalt fra Lightning-stikket, og konverterer det til analog lyd via en højkvalitets Burr-Brown-DAC fra Texas Instruments. Herfra tager et analogt forstærkertrin over, med tre gange mere effekt end telefonens indbyggede forstærker, inden lyden sendes videre hovedtelefonerne via en standard 3,5 mm minijack. Det giver dig frit valg blandt en langt bredede vifte af hovedtelefoner – også mere tungtdrevne sager. MusicBOOST skal sikre langt bedre lyd, hvad enten du spiller komprimeret musik eller bruger hi-fi-streamingetjenester som Tidal. Bruger du en tredjeparts-musikafspiller-app, som VLC, VOX eller Flac Player+, kan du også lytte til dine WAV- og FLAC-filer.

Oplader din iPhone 6
iPhone 6 ikke ligefrem berømt for fremragende batterilevetid, så det vil sikkert glæde dig at høre, at MusicBOOST har et indbygget batteri, der kan oplade telefonen. Arcam hævder, at du kan få op til 120 timers musikafspilning i flytilstand (med Bluetooth, Wi-Fi og 4G slukket).

Den slags DAC/hovedtelefonforstærkere, der henter signalet digitalt fra Lightning-porten, kan blive meget populære i fremtiden, hvis Apple gør alvor af at droppe hovedtelefonstikket i kommende modeller.

MusicBOOST markedsføres til iPhone 6. Men vi har fået bekræftet, at den også passer til iPhone 6s. Ejere af iPhone 6 Plus/6s Plus får til gengæld en lang næse, da Arcam ikke har planer om at lave en udgave til de store telefoner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
Annonce
Annonce

Læs også