TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Verdens dyreste Bluetooh-højttaler

Belagt med guld og ædelstene er dette langt den dyreste trådløse højttaler, vi nogensinde har set, og den lækreste.

I Japan håndlaves hi-fi i små serier til hjemmemarkedet – til og dem, der har penge nok. Japansk hi-fi-håndværk er sjældent billigt.

Det er River’sTones bordhøjttaler så sandelig heller ikke!

Faktisk er det at tale om to terningformede højttalere og en forstærker i midten, som med 1μ tynd guldbelægning på alle tre enheder starter ved EUR 53.000 – eller nogenlunde det samme som Sennheisers håndlavede Orpheus-hovedtelefon. Hvis det ikke er nok, kan de indpakkes i 24K guld og zirkoner eller diamanter.

I så fald starter prisen ved EUR 4.665.000!

Massivt sølv er også en mulighed, hvis du synes, at guld er for prangende. Så er prisen kun EUR 153.00o.

Foto: River's Tone
Foto: River’s Tone

River’sTone er en idé, som er udklækket af en tidligere Sony-ingeniør, Michio Sakamoto, der har arbejdet med udvikling af high-end komponenter og studie udstyr, og er en erfaren studietekniker.

Højttalerne har 8 cm kulfiber-basenheder og diskanter med silkemembran. De drives af en lille forstærker med analoge indgange, og der er indbygget Bluetooth, så du kan streame musik til højttalerne.

Hvis du synes, at River’sTones højttalere er lidt for dyre, kan du også få dem lavet i aluminium, anodiseret i den farve, du ønsker.

Forgyldte stik er for amatører. Her er det hele i guld! Foto: River’s Tone

Skriv en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.